најактуелније:

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

30.Јун 2024
Политичка делегација из кинеског града Зибо посетила Јагодину

Политичка делегација из кинеског града Зибо посетила је Јагодину где је имала састанак са градоначелницом Јагодине Горданом Јовановић. Циљ ове посете је успостављање привредне, образовне, културне и сваке друге сарадње. Гордана Јовановић је најпре гостима из Кине представила Јагодину и њене економске, туристичке, спортске и културне потенцијале.

„На челу политичке делегације је господин Сун Qинглеи који је председник Сталног комитета Народног конгреса града Зибо што је уједно највића функција у градској функцији Зибоа. Председник Скупштине града Јагодине Драган Марковић Палма је добио позив да присуствује кинеској конференцији локалних лидера градова централне и источне Европе која ће се одржати у октобру. На састанку је истакнут значај Споразума о слободној трговини који ступа на снагу 1. јула. Обе земље биће у повлашћеном положају када је репч о царини и споqнотровинској размени. Ми ћемо бити привилеговани и повлашћени у односу на друге европске земље јер ће оно што се производи у Србији моћи да стигне до Кине са много мање трошкова него што је то било досада. Нама је јако важно да успоставимо економску и пријатељску сарадњу са Зибоом јер и са наше и њихове стране се истиче значај робно-трговинске размене“, рекла је градоначелница Гордана Јовановић.

Град Зибо има 4.700.000 становника, модеран је индустријски град са древном традицијом, нарочито у прављењу керамике и стакла у боји.

Веома добра сарадња коју Јагодина остварује са кинеским Зибоом, резултирала је још једном посетом делегације овог града, после непуних месец дана. Истакути привредници били су први изасланици, да би у Јагодину дошла политичка делегација Зибоа са истим циљем: остварити добру пријатељску, економску и културну сарадњу. Како то домаћински ред налаже, представници локалне самоуправе упознали су најпре госте са туристичким потенцијалом Јагодине.

Политичка делегација из Зибоа обишла је Музеј воштаних фигура, јагодински Аква парк, а потом Зоолошки врт „Тигар” и излетиште Поток.

Један од представника парламента овог града, Сун Qинглеи, изразио је велико задовољство гостопримством Јагодинаца, позивајући их да буду његови гости у Зибоу.

Након обиласка града и састанка, гости из Кине имају лепе утиске о Јагодини.

„Јагодина је врло леп град. Имали смо прилике да обиђемо музеје, видимо културно историјске споменике, видели смо предивну природу. Видели смо да народ Јагодине има леп однос према нама Кинезима. Сматрамо да у свим областима, као што су индустрија, туризам, трговина, култура, образовање и спорт, можемо да остваримо јако лепу сарадњу“, рекао је председник Сталног комитета Народног конгреса Зибоа Сун Qинглеи.

Галерија фотографија

Коментари
0
62

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 6 - 0 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже