најактуелније:

Туризам - Атракције

Атракције

Музеј воштаних фигура
Стевана Ивановића 2
тел: +381 35 252 983
У најлепшем делу Јагодине, у склопу туристичко-спортско-забавног комплекса Поток Ђурђево брдо, 28. априла 2008. године отворен је први и једини Музеј воштаних фигура у Србији, а шести у Европи. Музеј воштаних фигура у Јагодини за сада има 30 експоната, од историје, цркве, политике, науке, до културе и спорта и представља прави буквар историје. У својој понуди Музеј има и разноврсне сувенире, који ће вас подсећати на вашу посету граду Јагодини и овој интересантној установи.


Музеј је свакодневно отворен за посетиоце од 08-20 часова.

Цене улазница

Улаз за децу до 7 година је бесплатан. Појединачна улазница за децу од 7 до 12 година износи 150 динара. Појединачна улазница за одрасле износи 200 динара. Групне улазнице и за децу и за одрасле износе 150 динара.
Кнегиње Милице бр.80
Тел: +381 35 243 203

Аква парк у Јагодини је први аква парк у Србији, који је отворен јула 2007.године у најлепшем делу града у оквиру спортско туристичког комплекса.
Простире се на површини од 3,5 ха. Садржи седам базена за спортске и рекреативне активности са воденим атракцијама за децу и системом тобогана укупне дужине око 600 метара. Од тога 6 тобогана је за одрасле, а 3 за малишане. Олимпијски базен испуњава све услове за одржавање пливачких и ватерполо такмичења по прописима светске пливачке федерације.

Цео аквапарк је осветљен рефлекторима што омогућава одржавање и ноћних спортских и културно-забавних манифестација. У саставу овог центра налази се и више ресторана за припрему брзе хране, као и за продају сладоледа, сокова и пива.


Поред њега се налази паркиралиште за 1.000 аутомобила, комплекс тениских игралишта, игралишта за кошарку, рукомет, мали и велики фудбал, одбојку и одбојку на песку, картинг, као и ресторани, пицерије, посластичарнице. У непосредној близини су ЗОО врт "Тигар" и градско излетиште Поток са летњом позорницом. Аква парк је удаљен од центра града око 2 километра. Уз помоћ постављене сигнализације у граду, веома је лако доћи до њега.


Радно време

Радно време Аква парка је од 10-18 часова, свакога дана од јуна до септембра. Радно време школе пливања је од 18:30 до 22 часа
Браће Дирак бб
тел/факс: 035/244-728
e-пошта: zoovrtjagodina@hotmail.com
www.zoovrtjagodina.rs


Отварањем првог зоолошког врта јужно од Београда, Јагодина је свакако постала један од значајних туристичких центара у Србији. Као и Аква парк и Музеј воштаних фигура такође и Зоолошки врт се налази у туристичко – спортском комплексу Јагодине. У њему се налази преко 150 различитих атрактивних животиња: бенгалски тигрови, лавови, леопарди, пуме, медведи, лавови, жирафа, зебре, камиле, кенгури, фоке и многе друге. Амбијент Зоолошки врт је прекрасно уређен и простире се на површини од око 2 ха. Уређен је по највишим светским стандардима са обученим водичима, пешачким стазама, клупама за одмор, и великим површинама под травом и цвећем.

Осим туристичких саржаја, зоолошки врт у нуди и угоститељске услуге у оквиру неколико својих објеката: Ресторан „Тигар“, кафић са рођендаоницом и играоницом, киоск брзе хране и сувенирницу. Јагодина је град са изузетно квалитетном инфраструктуром и саобраћајницама који има излаз на аутопут Београд-Ниш, те је самим тим лако наћи и доћи до зоолошког врта.


Градски парк Ђурђево брдо


Градски парк Ђурђево брдо својим преуређивањем постао је најпосећеније излетиште у Јагодини и околини. То је својеврсна оаза зеленила и цвећа, предвиђен је за опуштање, опремљенa клупама за одмор, стазама за шетњу, дечијим забавним парком.


Парк је у централном делу обогаћен прелепом летњом позорницом са амфитеатром за 1200 посетилаца. Сваке године у периоду од 1.маја. до краја августа на летњој позорници одржавају се културне манифестације, које су прилагођене свим укусима. Грађани Јагодине су у прилици да на Летњој сцени виде како најславнија имена српског глумишта, тако и најеминентнија имена из света народне, поп и озбиљне музике. Такође, у оквиру Летње сцене одржавају се и представе за најмлађе гледаоце. Сва догађања на Летњој сцени су бесплатна.
Водопад


Јагодински водопад који је отворен 29. јуна, први је вештачки водопад у Србији и спада у ред највећих туристичких атракција у региону.
Водопад је смештен у срцу излетишта Поток, које поред Аква парка, Зоо врта и Музеја воштаних фигура, чини саставни део јагодинског туристичког комплекса.
Висина водопада је седам метара, ширина 12, а у основи је базен запремине 200 кубика.
Скејт парк


Садржај туристичко-спортског комплекса употпуњује и Скејт парк који је отворен 30.априла 2008.године. Скејт борд полигон простире се на површини од око 1000 m2. У свом саставу има два базена, као и пет рампи за ролераше, скејтере и бајкере.
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже