најактуелније:

Активности - привреда

привреда

Од 2004. године Јагодина је град који је доживео муњевит економско-инфраструктурни развој и град у коме је саграђено највише стамбено-пословног простора, у односу на број становника. Поред гиганта-фабрике каблова Јагодина, Јагодинске пиваре и индустрије меса Јухор на привредној мапи града присутан је и велики број приватних предузећа.
1.Otvaranje fabrike Confezioni Andrea
На само 500 метара од ауто пута, налази се Индустријска зона површине 150 хектара, на којој се, у оквиру програма за привлачење страних инвестиција, инвеститорима бесплатно даје земљиште са комплетном инфраструктуром, док је једина обавеза инвеститора, да у договору са локалном самоуправом, запосли одређен број радника по хектару.

Ближе информације о Индустријској зони у Јагодини могу се добити путем мејла gradjagodina@jagodina.org.rs или на телефон +381 35 221 220.
2. Fabrika Confezioni Andrea
Почетком марта 2013. године у јагодинској Индустријској зони отворена је италијанска фабрика за производњу цирада за аутомобиле „Confezioni Andrea“ у којој ће се запослити преко 700 радника.

4.Postavljanje kamen temeljca za rusku firmu North Karton
У јагодинској Индустријској зони у току је изградња и фабрика руског инвеститора „Nort Karton“ која ће се бавити производњом картонске амбалаже.

29.марта 2014. године отворена је италијанска фабрика „Аунде“ која се бави производњом седишта за аутомобиле, у којој се запослило више од 250 радника.

10. априла 2014. године италијанска компанија „Mobil Gruppo Turi“, један од највећих произвођача кухиња у Италији, у Индустријској зони „Барутана“ отворила је фабрику за производњу кухиња, а у плану је изградња нове фабрике у Индустријској зони поред ауто-пута

12. октобра 2015.године отворена је фабрика италијанске компаније „Vibac“, највећа фабрика која је у Србији изграђена у последњих пет година површине 70.000 квадрата, инвестиција вредна 80.000.000 евра, која се бави производњом специјалних лепљивих трака за индустријску употребу и папира, у којој ће се запослити 400 људи .

Реализовани уговори, који се односе на изградњу италијанских фабрика „Andrea Confezioni“, „Aunde“, „Mobil Turi“ и „Vibac“, омогућили су да се до сада запосли више од 1.500 људи. Уговори о изградњи фабрика у наредом периоду потписани су са више страних инвеститора из Италије и Немачке и они ће омогућити отварање више од 3.000 нових радних места.

Изградња туристичко-спортског комплекса у чијем се саставу налази Аква парк, Золошки врт, Музеј воштаних фигура, стадион ФК „Јагодина“, затим отварање великог броја најпознатијих страних банака, великиx трговинскиx центaрa, преставништава домаћих и страних фирми, употпуњују привредни развој Јагодине.
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже