најактуелније:

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

20.Јун 2024
Одржана конститутивна седница Скупштине града Јагодина, а потом и прва седница новог сазива јагодинског парламента

У Јагодини је одржана конститутивна седница Скупштине града Јагодине којом је најпре председавао најстарији одборник др Миодраг Јаркин са листе ,,Драган Марковић Палма -Јединствена Србија- Ивица Дачић- Социјалистичка партија Србије- За домаћинску Јагодину“ а помагао му је најмлађи одборник Иван Стаменковић са листе ,,Александар Вучић-Јагодина сутра“. Председница Градске изборне комисије Зорица Радивојша је прочитала извештај о резултатима локалних избора одржаним 2.јуна . Највише мандата – 13 освојила је листа ,,Драган Марковић Палма -Јединствена Србија- Ивица Дачић- Социјалистичка партија Србије-За домаћинску Јагодину“. Затим следи листа ,,АлександарВучић-Јагодина сутра“ са 6 мандата, листа ,,Маја Радојичић-Јагодина заслужује боље“ један мандат и листа ,,Ми снага народа, проф. др Бранимир Несторовић-Јагодина“ један мандат. Две листе ,,Душан Марковић-Ми се питамо. Дела а не речи“ и ,,Време је за промене“ нису прешле цензус.

Уследило је потврђивање мандата оборницима. Од 21 било је присутно 19 одборника који су затим положили заклетву. Тајним гласањем за председника Скупштине града Јагодине већином гласова изабран је Драган Марковић Палма.

„И до сада смо радили сами, 96 одсто онога што је урађено у нашем граду урађено је средстима Скупштине града Јагодине, почев од Аква парка, Музеја воштаних фигур, Зоо врта, асфалтирања путева угарду, у селима, насипање путева поред њива и да не набрајам све што смо урадили. Нама ништа не пада тешко да наставимо даље у том смеру“, истакао је Марковић.

За заменика председника Скупштине града изабрана је, такође тајним гласањем, Бојана Антонијевић. За секретара Скупштине града поново је изабрана Наташа Милисављевић. Председник Скупштине града Драган Марковић Палма је предложио Гордану Јовановић за градоначелника.

„Гордана Јовановић је била директор банке. Сигуран сам да има највеће искуство када су у питњу финансије и економија. Веома успешно је обављала свој посао као начелник буџета више година. То не кажем ја већ две контроле државне ревизије које су биле код нас. Она је породична жена, има две ћерке и две унуке“, рекао је Марковић.

Тајним гласањем, већином гласова одборика, за новог градоначелника Јагодине изабрана је Гордана Јовановић, дипломирни економиста из Јагодине.

„Наставићемо са свим започетим инвестицијама као и са реализацијом нових пројеката који су планирани буџетом за ову годину. Сви пројекти су везани за задовољење потреба и интереса наших грађана и стварања услова за бољи живот. С поносом могу да кажем да сам била део тима на челу са председником Драганом Марковићем Палмом који је променио визуелни изглед нашег града. Мислим да су и грађани и ми као тим смо задовољни резултатима у претходних 20 година. Наши циљеви су отварање нових фабрика, нових радних места, инфраструктурни пројекти и велика подршка породицама. Захвалила бих се досадашњем градоначелнику Ратку Стевановићу а новоизабраним одборницма бих пожелела успх у раду“, рекла је градоначелница Јагодине Гордана Јовановић. На седници су изабрани и чланови Градског већа и то: Ана Тошанић, др Драган Богдановић, Животије Јовановић, др Мирослав Марјановић, Весна Миленковић, Саша Спасић и Зоран Васић. Након конститутивне, одржана је и прва седница новог сазива Скупштине града Јагодине, на којој је било шест тачака дневног реда са девет подтачака. Све су усвојене огромном већином гласова одборника. Усвојен је предлог решења о потврђивању мандата одборника Скупштине града Јагодине са изборне листе „Драган Марковић Палма-Јединствена Србија-Ивица Дачић-Социјалистичка партија Србије-За домаћинску Јагодину“.

Мандат је потврђен Чаславу Ђорђевићу, који је потом положио заклетву. Такође, већином гласова усвојен је предлог одлуке о Завршном рачуну буџета града Јагодине за 2023. годину, оперативни план рада за одбрану од поплава на територији града, годишњи извештај о раду Штаба за ванредне ситуације у прошлој години, као и годишњи план рада Градског штаба за ванредне ситуације за 2024.годину. Једна од тачака била је и разрешење директора, као и чланова Управног и Наџорног одбора Завичајног музеја и именовање нових и разрешење Управног и Назорног одбора Народне библиотеке “Радислав Никчевић” у Јагодини.

„Хтео бих да питам на основу ког образложења се мењају И чланови Управног и чланови Наџорног одбора и директор Завичајног музеја. Да ли је то на лични захтев? Да ли обавља дужност супротно одредбама закона? Или можда несавесним радом према проузрокује неку већу штету у установи? Или ако је против неког од њих покренут кривични поступак или можда само зато што је члан Српске напредне странке?“, питао је Никола Радосављевић, председник Градског одбора Српске напредне странке у Јагодини и шеф одборничке групе у Скупштини града Јагодине.

„Српска напредна странка је наш коалициони партнер на републичком нивоу. Ми подржавамо председника Вучића за све оно што ради. Разлог за смене директора је мали број посетилаца, да они нису зарадили ни своју плату, а 500 хиљада туриста је било у Јагодини прошле године. Ако проценимо да неко лоше ради, а тај Музеј је некада пословао позитивно. Неправилности у раду ћете добити у писменом извештају након именовања вршиоца дужности директора Музеја“, рекао је Драган Марковић Палма, председник Скупштине града Јагодине. Јагодински парламент разрешио је дужности директора Завичајног музеја Србољуба Милетића, а на његово место, као вршиоца дужности, именовао је Душана Марковића. Такође, разрешени су дужности чланови Управног и Наџорног одбора Завичајног музеја, као и Народне библиотеке “Радислав Никчевић” и именововани нови чланови.

Галерија фотографија

Коментари
0
139

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 6 * 10 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже