најактуелније:

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

20.Јун 2024
Још две групе јагодинских основаца завршили бесплатну обуку пливања

Ученицима Основних школа „Милан Мијалковић“ из Јагодине и „Радислав Никчевић“ из села Мајура додељене су дипломе о успешно завршеној бесплатној обуци пливања која се одржавала на затвореним базенима Спортског центра „Црњански“ у Јагодини. Обука пливања за све полазнике је бесплатна јер је у потпуности финансира Скупштина града Јагодине.

„Важно је да науче да пливају и да ту технику савладају на време, да буду зрели пливачи и да њихови родитељи буду безбрижни када их буду саме слали на пливање. Оно што је град могао да обезбеди јесу средства и да, на радост свих нас, гледамо и овог лета децу у Аква парку како пливају“, рекла је Бојана Антонијевић, одборница у Скупштини града Јагодине. Полазници су због тога изразили велико задовољство.

„Научила сам да пливам краул и леђно. Много ми се свиђа овде зато што је јако чисто, лепо и вода уопште није хладна. Тренери су јако пристојни, културни и лепо нас уче. Мени је јако драго што сам дошла овде да учим да пливам“, рекла је Маша Гојковић, ученица Школе „Милан Мијалковић“.

Са сваком групом младих непливача, инструктори стрпљиво и предано раде три недеље. Они су рекли да деца брзо савладавају технике пливања, као и да је велико задовољство радити са њима.

„Најбитније је разумевање деце и поистоветити се са њима, као и да се сетимо да смо сви некада били у тој позицији да ни ми нисмо знали да пливамо, јер се нико научен није родио. Сматрам да је то узраст када деца највише упијају и најлакше науче ствари, а пливање је једна веома важна животна техника“, рекао је Урош Рајић, инструктор пливања.

Бесплатну обуку пливања увелико пролази последња група полазника јагодинских вртића, док ће се са обуком млађих основаца наставити и током лета.

Коментари
0
61

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 4 + 5 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже