најактуелније:

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

28.Мај 2024
Привредна делгација из кинеског града Зибо у песети Јагодини

У Јагодини је боравила политичко привредна делегација кинеског града Зибо који има 4.700.000 становника и налази се у округу Хуантаи у покрајини Шандонг. Кинеску делегацију је примио председник Скупштине града Јагодине Драган Марковић Палма.

„Кинески и српски народ су пријатељски народи и између наше две државе постоји и Споразум о слободној трговини. Јагодина је заинтересована за сарадњу са градом Зибо. У Јагодини постоји једна кинеска фабрика и две робне куће чији су власници Кинези. Наши кинески пријатељи прихватили су наш позив и већ 20. јуна доћи ће још једна делегација кинеског града Зибо на челу са њиховим председником“, изјавио је Марковић.

Потпредседница Народне асоцијације Зибоа за пријатељство са страним земљама Ма Yuling изјавила је да тај град жели да Јагодина и Зибо постану пријатељски градови.

„Ми смо обишли град Јагодину и могу да кажем да су Јагодина и Зибо усклађени градови и зато смо и дошли у Јагодину. Зибо има разноврсну индустрију и туристички је, културни и спортски центар као и Јагодина. Вас господине Марковићу позивамо да будете наши гости у Кини, захваљујемо Вам се на гостопромству и наша жеља је да Зибо и Јагодина постану пријатељски градови. Председник Скупштине града Зибо доћи ће 20. јуна у Јагодину“, рекла је шефица кинеске делегације Ма Јулинг.

Кинеска делегација је обишла туристички комплекс града у пратњи директорке Туристичке организације Јагодине, Валентине Ђорђевић и начелнице буџета града, Гордане Јовановић.

Представници Зибоа најпре су посетили излетиште Поток. Природне лепоте Арачлијског потока, чист ваздух и уређеност простора нису оставиле равнодушним представнике Зибоа.

„Ово је први пут да сам у Јагодини и у Србији и заиста ми је много драго. Имала сам прилике да на спотовима и видео снимцима видим о вашем граду и оно што је на мене оставило најлепши утисак, приликом овог обиласка, је зеленило и чист ваздух, рекла је Ма Yuling. Zhao Леи је предузетница, генерални менаџер “Zibo Minghui”, фабрике која произвопди радне униформе у истоименом граду у Кини. Поред тога што је одушевљена природним лепотама, она је истакла да има у плану да улаже свој капитал у Јагодини.

„Јако ми се допада Јагодина. Град је леп и чист. Људи су насмејани, гостопримљиви. Први пут сам овде и драго ми је што су кинески и српски народ-пријатељски народ. Циљ моје посете, с обзиром да и овде живи доста мојих суграђана, је да добијем информације како могу овде да отворим фабрику и укључим се на ваше тржиште“, рекла је Леи.

Привредна делегација из Кине потом је обишла и јагодински Музеј воштаних фигура. Кинеска делегација, у којој су генерални менаџери фабрика које се баве производњом ауто делова, електричних каблова, ливење машина, модерним технологијама и роботиком обишли су индустријску зону у Јагодини, фабрике Фишер, Шот фарм, Феман и компанију Високоградња инжењеринг.

Галерија фотографија

Коментари
0
59

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 4 - 1 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже