најактуелније:

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

27.Мај 2024
Додељене диплома ученицима поводом завршене обуке у пливању

Клизање, бесплатна школица скијања а сада и обука пливања за децу предшколског и основношколског узраста од 1. до 4. разреда, све то је дар локалне самоуправе најмлађим становницима Јагодине. Тако је на базенима Спортског центра „Црњански“ још једна група деце добила дипломе о завршеној обуци у пливању.-Познато је да град Јагодина брине о деци. Деца из Јагодине могу у свом граду да клизају, скијају и пливају. Захваљујући локалној самоуправи организована је бесплатна обука пливања на базенима ,,Црњански” за све ученике од првог до четвртог разреда, из свих школа, како градских тако и сеоских. Данас обуку завршавају и ученици моје школе, ,,17.октобар”, а као учитељ могу вам рећи да су одушевљени, како ђаци тако и њихови родитељи, јер ће спремно дочекати лето у прелепом Аква парку и безбрижнији ће бити родитељи јер њихова дечица сада знају да пливају’’, рекла је Весна Миленковић, професор разредене наставе у ОШ „17.октобар“.Са децом ради десет тренера пливања, свакодневно, у више термина.

,,Веома је занимљиво обучавати децу. Имамо цео један процес и ми смо као инструктори презадовољни дечицом, а и срећни кад они науче да пливају. Пливање је један од најздравијијих спортова и једна од најбољих вештина коју неко може да зна. Јако је битно дас се деца ослободе страха, јер онда врло брзо науче да пливају’’, истакла је Тамара Нешић, тренер пливања.

У групи која је завршила обуку пливања били су ученици јагодинских основних школа „Милан Мијалковић“, „17.октобар“ и „Рада Миљковић“. Часови пливања за школарце су бесплатни, а покровитељ је Скупштина града Јагодине.

Коментари
0
50

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 3 * 0 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже