најактуелније:

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

27.Мај 2024
Одржан матурски плес у центру Јагодине

Осамсто мартураната јагодинских основних и средњих школа плесало је са матурантима Европе исту кореографију, у исто време. Овим традиционалним плесом покушали су још једном да оборе Гинисов рекордОсам стотина осмеха уз познати Кадрил плес Јохана Штрауса и осам стотина поздрава из Јагодине које су послали сви матуранти основних и средњих школа прошлог уторка из центра града, покушавајући да још једном оборе Гинисов рекорд у колективном плесу. Матуранте је у име града Јагодине поздравила Снежана Вукашиновић, заменица председника Скупштине града Јагодине и пожелела им све најбоље у даљем школовању.

,,Данас плешете свој матурски плес уз Штраусов ,,Кадрил' са многим вашим вршњацима широм Србије и Европе. Тако промовишете свет без граница и свет без разлика. Свет који припада вама, свет у коме ћете ви одлучивати о свом животу, и о својој будућности. А да би сте то добро радили потребно је да будете образовани и да завршите школу. Пред вама су многе обавезе, да полажете завршни испит, да полажете матуру и ја не сумњам да ћете у томе бити успешни', рекла је Вукашиновић.

Пројекат се ради од 2007.године у Србији и другим државама, заједно са Плесним савезом Словеније и Плесним клубом ,,Пинги’’ из Марибора који су главни организатори ове велике манифестације.,Ово је плес матураната у Јагодини, а плеше цела Европа: Словенија, Чешка, Словачка, Црна Гора, Северна Македонија и друге државе. Лепо је видети све ове младе матуранте, да плешу у пару заједно дечаци и девојчице у једном великом европском пројекту’’, рекао је Небојша Славковић, власник Плесног клуба ,,Ла Луна’’ и организатор матурантског плеса у Јагодини.

Матуранти-плесачи нису крили своје узбуђење. Сви су били једногласни у оцени да је ова манифестација прелепа, да промовише дружење, толеранцију и једнакост и да су уживали у њој. Такође, истакли су да се једна лепа етапа њиховог школовања завршила и да ће сада морати да наставе даље ка остварењу својих жеља и настојања, уз жаљење што се растају од другова и другарица са којима су протеклих година делили и добро и зло.

Након званичног плеса, у Јагодини је одигран традиционални моравац, чиме је уједно ова манифестација завршена. Покровитељ ове манифестације која је у Србији одржана 15.пут је Скупштина града Јагодине.

Галерија фотографија

Коментари
0
45

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 6 * 6 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже