најактуелније:

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

16.Мај 2024
Одржана манифестација Дан породице у Јагодини

Велики број људи се окупио у центру Јагодине, а повод је била манифестација „Дан породице“ која је одржана поводом 15. маја, Међународног дана породице. Тада су деца различитих узраста, њихови родитељи, баке, деке и рођаци уживали у јединственом двочасовном забавном програму.

Најпре су наступила деца јагодинских вртића, а потом су уследиле и плесне тачке „ДЦ Теам“-а, који су награђени бурним аплаузима многобројне публике. Затим су уследили гости којима се Јагодинци увек радују. „Хаос аниматори“ су својим уникатним перформансом поново измамили осмехе и изазвали радост код најмлађих, који су заједно наступали на сцени са „Аниматорима“ и добро се забавили, уз девојке на штулама које су играле на сцени у разнобојним костимима и изазвале највећу пажњу и одушевљење малишана.

„Ми смо овде већ редовна појава. Деца нас знају овде, заустављају нас на улици и питају када ћемо поново да дођемо, тако да је нама страва“, рекао је Неша Рокенрол из „Хаос аниматора“.

„Мени је прелепо. Људи увек изађу напоље када смо ми овде. Не плаше се ни кише ни снега, жељни су забаве и љубави и мислим да је трг увек овако пуно, а и мени је срце пуно када дођем. Са људима из Културног центра остварили смо сарадњу срцем“, рекла је Скарлет Црвена, чланица тима „Хаос аниматора“.

Деца су се посебно обрадовала концерту Леонтине Вукомановић, са којом су сви заједно хорски певали најлепше дечје песме. С обзиром на то да води Хор „Чаролија“, рад са децом јој није стран, те је са најмлађим Јагодинцима одмах успоставила одличан однос.

„Много је важно сачувати породицу у данашњим вреенима и правити што више манифестација које имају за циљ промовисање породице. Мени је драго што су песме данас на Градском тргу у Јагодини певали деца, баке, деке, тетке, а ја сам припремила песме за сваког члана породице. Ја сам већ сада позвала наше другаре да се видимо врло брзо и да направимо један забаван концерт. Мислим да тих културних активности за децу, са забавним садржајима никад доста и јако је важно да одаберемо садржај који ћемо да пружимо нашим малишанима. Јагодина је овај пут успела, заиста су организатори направили спектакл“, рекла је Леонтина. Из организације су изразили задовољство због великог оџива људи свих старосних доби и позитивне атмосфере коју су сви заједно направили.

„Под покровитељством Скупштине града, а у организацији Културног центра, ово није први пут да ми на овом простору радимо програме за децу. Ускоро ће бити много дечијих програма са разним поводима и различитим извођачима. Деца и породица су оно што је нама јако битно и нешто је неки приоритет и наш темељ. Када почнете да их васпитавате да долазе на овакве манифестације, они су вам сигурна публика када одрасту“, рекла је Зорица Стојиновић, директорка Културног центра у Јагодини.

Где су деца – ту су и слаткиши, а њима се сви радују. Удружење „Слатки осмех“ из Јагодине потрудило се да направи довољно разноврсних колача којима су сви присутни могли да послуже, а сви су добили и ваучере за бесплатан породични улазак у Аква парк. Иако је киша претила да поквари манифестацију, позитивно расположење и осмеси присутних били су јачи од ње, те је она завршена без временских непогода. По завршетку, уследио је дефиле кроз главну улицу, а организатори се надају да ће иста оваква атмосфера владати и на следећем обележавању Дана породице у Јагодини.

Галерија фотографија

Коментари
0
62

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 3 * 8 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже