најактуелније:

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

29.Април 2024
Обавештење о излагању на увид дела Јединственог бирачког списка за подручје града Јагодине

На основу члана 14. став 1, члана 15. и члана 21. Закона о јединственом бирачком списку („Сл. Гласник РС“ број 104/2009 и 99/2011), тачке  9. и 10. Упутства за спровођење Закона о јединственом бирачком списку („Сл. Гласник РС“ број 15/2012, 88/2018, 67/2020, 40/2021, 90/2021 и 16/2022) и Одлуке о расписивању избора за одборнике скупштине градова и скупштина општина у Републици Србији ( „Службени гласник РС“, број 36/2024), а који ће се одржати 2. јуна 2024. године, Градска управа за друштвене делатности, опште, нормативне и заједничке послове града Јагодине објављује

Обавештење о излагању на увид дела Јединственог бирачког списка за подручје града Јагодине

Излаже се на увид део Јединственог бирачког списка за подручје града Јагодине. Бирачки списак изложен је у седишту Скупштине града Јагодине, ул. Краља Петра I бр.6. канцеларија Службе за бирачки списак-приземље.

Увид у део Јединственог бирачког списка врши се путем рачунарске опреме уношењем јединственог матичног броја грађана у циљу провере да ли је грађанин уписан у бирачки списак и да ли су уписани подаци тачни.

Захтев за промене података у делу Јединственог бирачког списка грађани могу поднети Градској управи за друштвене делатности, опште, нормативне и заједничке послове у времену од 7  до 15 часова сваког радног дана и од 9 до 14 часова нерадним даном, или електронским путем преко портала Е-управа https://euprava.gov.rs/usluge/7590/, а најкасније до дана закључења бирачког списка 17. маја 2024. године до 24.00 часа.

Од проглашења изборне листе право на увид и подношење захтева за промене у бирачком списку има и подносилац изборне листе или лице које он овласти, по истом поступку по коме то право имају грађани. Уз захтев се прилажу овлашћења и потребни докази.

Од закључења бирачког списка па све до 72 часа пре дана избора, односно од 18. маја до 29. маја 2024. године до 24 часа, Министарство државне управе и локалне самоуправе доноси решења на којима се заснивају промене у бирачком списку.

Посебно се позивају малолетна лица која стичу бирачко право најкасније на дан одржавања избора да изврше увид у Јединствени бирачки списак у циљу провере личних података.

У поступку вршења увида у бирачки списак лице овлашћено за ажурирање бирачког списка и лице за пружање техничке подршке градске управе дужни су да поступају у складу са законом којим се уређује заштита података о личности.

Увид у јединствени бирачки списак може се извршити и електронским путем на званичној интернет страници Министарства државне управе и локалне самоуправе https://upit.birackispisak.gov.rs/  уношењем података о јединственом матичном броју грађана, регистарском броју личне карте или броју пасоша.

ВД НАЧЕЛНИКА ГРАДСКЕ УПРАВЕ

Татјана Бацковић, с.р.

Коментари
0
103

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 10 + 10 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже