најактуелније:

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

26.Април 2024
Фудбалерке Јагодине на пријему код Драгана Марковића Палме

Поводом освајања првог места у Другој лиги и пласмана у Прву лигу Србије, за фудбалерке Јагодине  пријем  је приредио Драган Марковић Палма, председник Скупштине града Јагодине.

,,Желим да вам честитам на великом успеху. Ја знам колико је тежак женски спорт, а посебно бавити се фудбалом. Шта је ту неопходно: таленат, потом пуно рада на тренинзима и упорност, а најважнији је мотив. Да не буде када још мало усвршите фудбал, да идете у Звезду, Спартак и Машинац. Као што Србија није само Београд, тако и фудбал није само Звезда и Партизан. То што се они налазе у двомилионском граду не треба да буде ваша демотивација, односно да имате жељу да идете у Звезду, потом у иностранство. Ми ћемо да вам створимо услове да се бавите фудбалом и то најбоље могуће. На располагању ћете имати четири терена, направљена су нове свлачионице, имате стазу на Градском стадиону да трчите. Тако да смо све услове испунили, а не само оно што је неопхподно за бављење женским фудбалом. Ја сам сигуран када долазе клубови из неких других градова да су они инпресионирани изгледом наших просторија, свлачионица, бројем терена а ми нисмо уложили средства, а да је изостао резултат’’, рекао је на почетку Драган Марковић Палма.

Председник Скупштине града Јагодине је истакао да се сваки уложени динар у спорт  врати преко резултата.

,,Град се залаже да се млади људи баве спортом. Наши спортисти су најбољи амбасадори Србије. Преко спорта можете да упознате и друге градове и друге државе и да се вратите у ваш град, а ми да вас дочекамо и честитамо на високом резултату. Ово је за мене велики успех с обзиром колико година имате. На крају да вам још једном честитам. Ми ћемо да вам обезбедимо све оно што је потребно за такмичење и сада ћемо да вас наградимо симболично у границама могућности, оно што можемо из буџета’’, рекао је на крају Палма.

Женски фудбалски клуб Јагодина увек је имао подршку локалне самоуправе.

,,Имамо циљ да већ у наредној сезони нападнемо Супер лигу. Да додатно освежимо играчки кадар, да задржимо све девојке које су оствариле велики успех. Сами сте рекли да имамо перфектне услове, можда и најбоље у Србији за женски фудбал. Још једном се захваљујем свима, а посебно граду Јагодини на свему што сте нам обезбедили, захваљујем се наравно играчицама, тренеру и директору Марији Вуловић’’, истакао је Немања Милановић, председник ЖФК Јагодина.Тренер Марија Вуловић је нагласила да иза овог успеха стоји велики рад.,,Услове за рад као што ми имамо нема нико. Имамо пет терена на располагању што нема нико у Србији. То је најбитније и да смо сви заједно и да смо здрави и да можемо да радимо’’, рекла је Марија Вуловић.

На пријему се обратила Јована Аранђеловић, капитен шампионске екипе Јагодине.

,,Ја сам овде почела и начинила прве фудбалске кораке. Биле смо Марија, ја и Ненад Миловановић тренер од оснивања клуба 2009. године. После свих оних почетних успеха, степеница по степеницу смо дошле до Супер лиге. Потом сам прешла у Црвену звезду, а прошлог лета сам се вратила у Јагодину. Вратила сам се у своју Јагодину где желим да завршим каријеру. Част ми је и задовољство што сам после свега на оваквом месту и као вођа ове екипе’’, истакла је Јована Аранђеловић.

У знак пажње и захвалности за све оно што је учинио за женски фудбал фудбалерке Јагодине су Драгану Марковићу Палми поклониле лопту са потписима свих фудбалерки.

Галерија фотографија

Коментари
0
65

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 1 + 4 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже