најактуелније:

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

08.Септембар 2023
Делегација од 1.180 људи из Србије иде боравиће у Грчкој од 14.до 19.септембра

Поводом одласка делегације из Србије у Ханиоти, на грчком полуострву Халкидики, у Скупштини града Јагодине организована конференција за новинаре, на којој се медијима обратио председник  Скупштине града Јагодине Драган Марковић Палма који ће бити на челу ове делегације. 

,,У организацији Скупштине града Јагодине, а о трошку донатора, већ 17 година водимо грађане Јагодине и из других градова Србије у иностранство, од Француске, Грчке, Аустрије, Италије, Немачке, Русије, Турске до Египта. Од 14.септембра до 19.септембра у грчком граду Ханиоти боравиће 1180 људи из целе Србије, од којих је највећи број из Јагодине. У делегацији су здравствени радници из 20 клиничких центара, болница и домова здравља из Србије, пољопривредници, привредници, васпитачи из Јагодине, чланови Удружења пчелара из Јагодине, волонтери Црвеног крста, студенти, пензионери, чланови градских и сеоских месних заједница из Јагодине, одборници у Скупштини града Јагодине и новинари. Цео трошак за ово путовање сносе донатори, а један од донатора је и Јединствена Србија, која ће подмирити трошкове за нешто мање од четвртине путника. Јединствена Србија ће то платити са свог страначког рачуна од пара које добија из републичког буџета на основу 8 посланика у Скупштини Србије, јер је познат наш мото од оснивања странке, а то је да буџет троше грађани, а не политичари и на овај начин паре враћано онима који пуне буџет, а то су грађани. Ми ово радимо већ 17 година у континуитету и то не радимо због било какве политичке кампање”, рекао је Марковић и додао да од 10. октобра почиње изградња две фабрике страних инвеститора у Јагодини од 60 000 квадрата у којима ће бити запослено између 500 и 700 људи. 

,,Ми никада никога нисмо питали, када путује са нама у делегацији, ко је из које странке, јер за све нас када пређемо границу постоји само једна партија, а она се зове Србија. И као и увек до сада и овога пута са делегацијом иде и музика. Ми никада нисмо нигде ишли без музике. Тако ће бити и овога пута, водимо познати оркестар који нас увек прати, а са делегацијом иде и једно име са естраде, а то нека буде изненађење”, казао је Марковић. 

Новинарима су се обратили и представници здравстветвених радника, васпитача, пољопривредника, пензионера, представник Удружења пчелара и омладине Црвеног крста. 

Конференцији за новинаре су присуствовали и градоначелник Јагодине Ратко Стевановић и начелник Поморавског округа Горан Милосављевић.

Галерија фотографија

Коментари
0
140

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 3 + 5 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже