најактуелније:

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

12.Јун 2023
Италијански амбасадор посетио Јагодину

Амбасадор Италије у Србији Лука Гори посетио је Јагодину и италијанске фабрике које послују овде. Амбасадора и генералног менаџера компаније Аунде Србија Анина Де Венециа у Скупштини града Јагодине је примио председник скупштине Драган Марковић Палма.

Марковић је истакао да у Јагодини већ годинама успешно ради неколико италијанских фабрика које запошљавају велики број радника.

„Све те фабрике из Италије ми смо сами довели у Јагодину, без ичије помоћи. Велики број италијанских фабрика отворен је и у другим градовима Србије. То значи да Србија ужива велико поверење када је реч о капиталу страних инвеститора. Ми смо већ у начелу договорили са једном компанијом која се бави изградњом фабрика и издаје те фабрике у закуп, да ћемо имати још четири фабрике и запослити огроман број радника. Фабрика Аунде је почела са 150 радника, имали су два проширења погона и данас запошљава 900 радника. И остале фабрике у Јагодини имале су проширење погона и већи број радника. У име моје политичке партије Јединствене Србије, очекујем од Италије да Србија постане члан Европске уније, да се поштује међународно право а посебно неправда која се сваке недеље дешава на Косову и Метохији и да Влада Италије и председник Италије у светским институцијама где се одлучује о судбини грађана Србије, не користе већину присутних већ закон који се зове међународно право”, рекао је Драган Марковић Палма.

Италијански амбасадор Лука Гори је изразио задовољство што је посетио Јагодину.

„Јагодина је битно место када је реч о пословној сарадњи Србије и Италије. Ми имамо доста компанија које раде у овој регији. Они су задовољни пословањем у свом окружењу, имају нове пројекте и нове инвестиције. Многе италијанске фирме поново инвестирају у Србију и Балкан. 2022.године је био рекорд у билатералној економској сарадњи две земље и спољнотрговинска размена је износила 4,6 милијарди евра. Сада покушавамо да инвестирамо у нове секторе као што су пољопривреда, зелена транзиција, обновљиви извори енергије и инфраструктура. Јако сам срећан због сарадње са Јагодином. Италија ће наставити да подржава напоре уласка Србије у ЕУ. Ми заговарамо што бржи улазак Србије у ЕУ. Наставићемо да радимо у том смеру”, рекао је амбасадор Италије и изразио разумевање за ситауцију са поплавама у Србији јер су недавно биле и поплаве у италијанској области Емилија Ромања.

Драган Марковић Палма је амбасадору Италије уручио Плакету града Јагодине.

Галерија фотографија

Коментари
0
200

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 5 + 8 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже