најактуелније:

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

03.Април 2023
Одржана седница Скупштине града Јагодине

У Јагодини је одржана 24.седница Скупштине града, којом је председавао председник скупштине Драган Марковић Палма и на којој су усвојене све тачке дневног реда битне за нормално функционисање града. Одборници су усвојили одлуке из области буџета и то одлуку о измени и допуни одлуке о буџету града Јагодине за 2023.годину, као и одлуку о ангажовању ревизорске институције. Усвојен је предлог оперативног плана за одбрану од поплава за водотокове другог реда на територији града за ову годину. Између осталог, усвојени су акти из области располагања непокретностима у јавној својини, као и решења о давању сагласности на статуте и извештаје о раду неколико установа. На седници су одборници усвојили решење о именовању директора Културног центра у Јагодини. За директора те установе именована је Зорица Стојиновић која је до сада обављала функцију вршиоца дужности директора. Након седнице одборници су коментарисали чињеницу да све више страних држављана купује некретнине не само у Београду већ и у Јагодини.

„Јагодина је већ дужи низ година атрактивна дестинација за насељавање. Све је већи број људи заинтересован да се досели у Јагодину из различитих разлога. Прво то је сигурност и безбедност која се гарантује грађанима и инвеститорима. Друго, све је већи број инвеститора и представници тих фирми се овде досељавају. Треће, у Јагодини је велика туристичка понуда тако да је Јагодина атрактивна за странце“, рекао је градоначелник Јагодине Ратко Стевановић. 

„Јагодина је атрактивна не само због географског положаја, већ и због тога што је туристички, привредни и образовни центар. Имамо велики број страних фабрика. Преко лета Јагодину посети око пола милиона туриста. Јагодина има школе и факултете и зато је погодна за породице са децом. Имамо податак да страни држављани купују куће и у селима. Знамо да наша села имају сређену инфраструктуру, путеви су асфалтирани, аутобуски превоз је бесплатан. Ако се све то узме у обзир није ни чудо што се странци одлучују за Јагодину“, казао је начелник Поморавског округа Горан Милосављевић. 

„Према извештајима београдских агенција Јагодина је водећи град у Србији после Београда где се највише купују станови највише од стране наше православне браће Руса, али и других страних држављана. То је тако зато што је Јагодина водећа туристичка дестинација у Србији са привлачним природним окружењем, близином ауто пута али и добром ценом некретнина која привлачи купце. Ми смо створили добре услове тако да поред већ добрих туристичких садржаја обезбедили смо и добру путну инфраструктуру. Све то захваљујући председнику Србије Александру Вучићу који нам је лично помогао да уредимо деоницу од наплатне рампе до центра града и од центра града до излаза ка Ћуприји. Ту можете да видите потпуно нову деоницу пута са новим кружним токовима. Тако је наш град добио потпуно нови и лепши изглед али и функционалнији саобраћај“, рекао је заменик градоначелника Јагодине Иван Стаменковић.

„Битно је да ми који тренутно нисмо у власти морамо да радимо на побољшању услова живота у нашем граду. Дужност је сваког друштвено одговорног човека да унапређује животни простор у коме се налази. Ово нису анкете и нешто што је радио град Јагодина, ово истраживање су радиле релевантне агенције и ми можемо да будемо поносни на оно што су изнели. А изнели су чињеницу која говори да странци који долазе у Србију највише долазе у Јагодину. То је за понос и ми ћемо наставити да подржавамо све оно што је у циљу унапређења животног стандарда наших суграђана и оних који ће то у будућности бити“, рекао је одборник ,,Бунт права Србија“ Душан Марковић.

„То је лепа и позитивна ствар да у јеку пражњења градова и села наш град расте, поред Београда и Новог Сада. Они то нису случајно изабрали. Јагодина има туристичке садржаје које други градови немају, затим постоји добра путна комуникација, добро је земљиште а и овде живе добри људи“, истакао је одборник ПОКС-а Горан Јеличић.

„Оно што је занимљиво јесте да је Србија једина земља која је примила избеглице и из Украјине и из Русије. То је оно што радује и што показује да је Србија гостопримива земља и може да буде уточиште за оне који не желе да ратују. Добро је да капитал улази у град и то свакако јесте добра информација али оно што забрињава јесте пораст цена некретнина и у Јагодини и у целој Србији“, рекао је одборник Покрета за демократску Јагодину Александар Грковић.

Галерија фотографија

Коментари
0
215

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 1 + 8 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже