најактуелније:

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

17.Мај 2022
Одржана конференција за медије поводом одласка делегације у Паралију

У Скупштини града Јагодине је организована је конференција за новинаре поводом одласка делегације од 700 људи, у организацији града Јагодине, а о трошку донатора од 20. до 24. маја у грчко летовалиште Паралију. У делегацији ће бити запослени у Јавно комуналном предузећу “Стандард”, компанији “Пор Вернер и Вебер”, затим запослени у

Предшколској установи “Пионир”, Центру за социјални рад,Јагодинском спортском савезу, чланови удружења риболоваца, пчелара,Рома, свештеници Српске православне цркве намесништва Беличког,грађани из свих градских и сеоских месних заједница са територије града Јагодине, као и политичко-приведни део делегације. Делегацију предводи председник Скупштине града Јагодине Драган Марковић Палма.

„Све трошкове и овог путовања као и свих до сада сносе донатори, а један од донатора је и политичка партија чији сам председник, Јединствена Србија, од пара које добија из буџета на основу 8 посланика у парламенту. Ми те паре не користимо за пропагандни материјал, већ враћамо онима који тај буџет и пуне. Ми на овај начин настављамо своје активности које трају већ 15 година и тако ће бити и убудуће. Већ септембра ћемо водити нову делегацију у Паралију у Грчку, а октобра у Египат, а само прошле године у години ковида водили смо 2.000 људи из целе Србије у Грчку и Египат  а најбројнији су били лекари, медицинске сестре и техничари и пољопривредници“, рекао је Марковић и додао да је до сада у неке земље путовало 50.000 грађана Јагодине, у организацији свог града, а о трошку донатора.

„Председнику Србије Александру Вучићу није лако, имајући у виду свакодневне притиске због руско-украјинске кризе, да уради нешто што, не да нису принципи Србије, већ то не дозвољава ни Устав Србије. Ја желим и да позовем све политичке партије у Србији да будемо јединствени око државног и националног питања и да покажемо целом свету да смо јединствени око најважнијих питања за државу Србију и њене грађане“, нагласио је Марковић овом приликом. 

„Желим да се захвалим жирију и грађанима Црне Горе, Хрватске и Северне Македоније што су подржали Србију на Евровизији. Нећу коментарисати песму коју је извела наша Ана Ђурић Констракта, али она је представљала Србију. Моја порука политичарима у Црној Гори и Хрватској је да се угледају на своје грађане и на њихове медије, да желим да сарађујемо и да подржимо једни друге. Црна Гора и Хрватска су Србији дали максималних 12 поена на Евровизији. Такође желим да позовем политичаре у Црној Гори и Хрватској да не нападају више Србију зато што Србија у економском смислу има бржи напредак од њих и да грађани Црне Горе и Хрватске апелују на своје политичаре да сарађују са комшијама јер имамо исте и заједничке интересе, а то су развој економије, бољи живот свих грађана и мир на Балкану”, изјавио је Марковић.На конференцији за новинаре говорили су и чланови делегације који ће посетити Паралију.-Захвални смо локалној самоуправи у Јагодини што је омогућила радницима ПЊЊ-а да бораве у Паралији. Ми смо, и поред пандемије, обављали своје услуге и ангажовали се да град буде чист“, рекла је Јелена Милорадовић из предузећа ,,Пор Вернер и Вебер”.

„Позив из кабинета председника Скупштине града Јагодине Драгана Марковића Палме ми из Књижевног клуба ,,Ђура Јакшић” примили смо са великим одушевљењем и захвалношћу. Данас нећете наћи ни један град у Србији и шире који на овакав начин приређује путовања својим грађанима и низ других погодности које други у Србији немају“, истакао је Борис Стојанов из КК ,,Ђура Јакшић”.

„Као и претходних година и ове године радници Предшкослке установе ,,Пионир” иду у Паралију. Ми смо раније тамо посећивали вртиће у Паралији и Катерини како би разговарали са нашим колегиницама тамо и размењивали искуства. Драго ми је што председник Скупштине града Драган Марковић Палма има слуха за нашу установу па осим што нас води на путовања омогућио нам је и да отворимо још један вртић у граду ,,Пиварац два”“, рекла је Убавка Митровић из ПУ ,,Пионир”.

„Изразио бих задовољство што радници Јавно комуналног предузећа ,,Стандард” путују у Паралију. Ја први пут идем на море и надам се да ћемо да ужживамо и да се лепо проведемо“, казао је Жарко Стевић из ЈКП ,,Стандард”.

„Овом приликом бих се захвалио господину Марковићу јер се залаже и мисли, пре свега, на народ и цркву. А црква и држава треба да буду једно, истакао је Јован Кушић, свештеник из Багрдана.Круна Маленовић из удружења пчелара се захвалила што ће и пчелари имати могућност да проведу неколико дана у Паралији.

Конференцији за новинаре присуствовали су и градоначелник Јагодине Ратко Стевановић и начелник Поморавског округа Горан Милосављевић.

Галерија фотографија

Коментари
0
311

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 6 - 5 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже