најактуелније:

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

12.Јун 2020
Аустријска фабрика Шибел почела изгрдњу фабрике у Јагодини

У Индустријског зони у Јагодини постављен је камен темељац за изградњу фабрике аустријске компаније ,,Шибел“. Фабрика у Јагодини, површине око 1.250 квадрата, производиће електромеханичке компоненте и за почетак ће запослити 25 радника а у наредном периоду до 100 радника. Ово је још једна важна инвестиција за Јагодину и још једна у низу страних компанија које већ годинама успешно послују у јагодинској Индустријској зони. „Пре 11 година овде је било мочварно земљиште где су пољопривредници узимали земљу у закуп и због велике количине воде сваке друге године су убирали плодове. Тада нико није веровао да ће се ова мочвара претворити у индустријску зону. Ми смо кренули у обилазак инвеститора и успели смо да их доведемо у Јагодину у конкуренцији осталих балканских земаља. Данас овде ради велики број фабрика, посебно из Италије, које запошљавају 1.500 радника и зато се ова улица и зове Италијанска улица. Некада је патриотизам био нешто друго, а данас за мене је патриотизам када се запосли и један радник“, рекао је председник Скупштине града Јагодине Драган Марковић Палма. Драган Марковић Палма је са власником компаније Клаусом Шибелом децембра прошле године, у седишту те компаније у Бечу, договорио инвестицију у Јагодини.

„Тада ми је Клаус Шибел рекао да они крећу у две велике инвестиције, једна је у Бечу, а друга у Јагодини. Они ће у првој фази у Јагодини запослити 25 радника, у другој ће имати 50 и у трећој фази укупно 100 радника. Компанија „Шибел“ је потпуно аутоматизована са најновијом технологијом и извози своје производе у 30 земаља широм света. Преко пута ове фабрике, у халу од 6.000 квадрата у понедељак стижу прве машине немачке компаније „Фишер“, која производи ауспухе за БМЊ и шрафовску робу и они ће запослити 300 радника, а до краја године још две компаније почеће изградњу својих фабрика у Јагодини. Настављамо истим темпом и у наредном периоду и наш циљ је да се запосле сви који желе да раде“, истакао је Марковић.

„Вредност инвестиције је око милион евра. Фабрика у Јагодини би требало да буде завршена до краја године а почетком следеће године почиње са производњом“, рекао је директор фабрике ,,Шибел“ у Јагодини Гвозден Џелатовић.

„Фабрика ће да производи електромеханичке компоненте који ће да се уграђују у производе фирме ,,Шибел“ у Аустрији. Све оно што је фабрика куповала и набављала од трећих лица сада ће производити у Србији. Фабрика је имала кооперанте у Немачкој, Аустрији, Мађарској, Шпанији. Власник фирме је одлучио да прекине са том сарадњом и да крене да производи у својој фабрици. Одлука је пала на Србију и паметним маркетингом ми смо дошли до тога да то буде у Јагодини. Најбоље услове је дао наш град и ми ћемо овде производити те компоненте који ће се уграђивати у финалне произвиоде у Аустрији. Надам се да ћемо за неколико година и ми овде моћи да монтирамо један комплетан склоп“, нагласио је Џелатовић. Камен темељац су поставили и тако зваванично означили почетак радова председник Скупштине града Јагодине Драган Марковић Палма, директор фабрике Шибел у Јагодини Гвозден Џелатовић, градоначелник Јагодине Ратко Стевановић, начелник Поморавског округа Горан Милосављевић и председник Градског одбора Српске напредне странке у Јагодини Никола Радосављевић. Свечаности су присуствовали представници друштвеног, политичког и привредног живота града.

Галерија фотографија

Коментари
0
104

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 10 * 1 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже