најактуелније:

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

09.Децембар 2019
Отворен нови производни погон Jухора у Јагодини

Месна индустрија Јухор проширила је свој производни погон у Јагодини чиме је удвостручила капацитете за производњу ферментисаних кобасица, чија је инвестиција 6.000.000 евра. Свечаном отварању новог погона присуствовали су власник и председник компаније Делта Холдинг, у чијем саставу је и Јухор, Мирослав Мишковић, председник Скупштине града Јагодина Драган Марковић Палма, менаџмент Јухора, пословни партнери и сарадници. 

Председник Скупштине града Јагодине Драган Марковић Палма је, након обиласка новог производног погона изјавио да је захваљујући амбијенту који је створила држава повећана куповна моћ грађана, што се позитивно одразило и на пословање Јухора.

„Импресиониран сам новим погоном Јухора. Има 14 нових производа и такву понуду сам могао да видим у најмодернијим европским маркетима. Оно што је најважније, у новом погону је запослено 20 нових радника и само у Јагодини у производним погонима ради 270 људи, а укупно у компанији Јухор 758. Познато је да је пре четири године Јухор пословао са губитком, а данас ова компанија послује позитивно, што значи да је већа куповна моћ грађана у Србији. Захваљујући руководству државе Србије у нашој земљи створен је позитиван пословни амбијент, отварају се нова радна места, курс динара је стабилан и повећана је куповна моћ грађана. То се најбоље види тамо где је најосетљивије, где је храна и што је најважније за породични буџет, да се повећала куповина прехрамбених производа. То значи да иду бољи дани за Србију. Локална самоуправа у Јагодини подржава све оне који запошљавају раднике, оне који пуне буџет и локални и републички“, рекао је Марковић.

Генерални директор Јухора Драган Миладиновић је изјавио да је овом инвестицијом од 6 милиона евра, ова компанија добила не само повећање капацитета, већ и проширење асортимана и додатну контролу целог процеса.

„Изградњом новог објекта и адаптацијом постојећег, производни погон је повећан за 3.000 квадрата, за 65 одсто је повећана производња ферментисаних кобасица, а укупна производња је повећана за 35 одсто“, рекао је Миладиновић.

Традиција Јухора траје још од 1902.године, а од 2004. део је компаније Делта Холдинг. Јухор је развио и сопствену малопродајну мрежу под именом ,,Јухор дућан“ коју чине 52 објекта широм Србије.

Галерија фотографија

Коментари
0
236

Оставите коментар





Пре слања унесите тачан резултат у поље: 1 * 0 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже