најактуелније:

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

01.Август 2019
У Јагодини потписан уговор о сарадњи јагодинске и индијске авио компаније

У Скупштини града Јагодине потписан је уговор о сарадњи између индијске компаније ,,Karni Aerospace INC“ и фабрике за производњу авиона ,,Аero-East-Europe “ из Јагодине који за сада подразумева куповину три авиона.Укупна вредност договорених послова до краја ове године је 500.000 евра. Уговор су, у присуству председника Скупштине града Јагодине Драгана Марковића Палме, потписали власник компаније „Аеro-East-Europe“ из Јагодине Милорад Матић и власници индијске компаније „Кarni  Aerospace INC“ Аbhimanyu Detha и Dhara Gadhvi. 

Председник Скупштине града Јагодине Драган Марковић Палма је најавио успостављање боље привредне сарадње између Јагодине и Индије.

„Јагодина је једини град у Србији чије је руководство само направило контакте са највећим државама света по броју становника, Кином, Индијом и Сједињеним Америчким Државама. У Кину једна кланица из Јагодине извози пилеће производе. Када сам био на инаугурацији председника САД Доналда Трампа, са мном су била двојица привредника, власници компанија „Тестерал“ и „Јела“ из Јагодине и тада је договорен посао вредан више милиона долара о извозу алу и пвц столарије из Јагодине у САД и до сада је 70 посто договореног посла реализовано. И данас се потписује уговор о извозу авиона из Јагодине у Индију. Када имате тржиште у три најбројније земље света, онда тај град и та држава, мислим на Србију, имају добру будућност“, рекао је Марковић на конференцији за новинаре. 

Драган Марковић Палма је истакао да се бори да Србија врати старо пријатељство које је некада било између оснивача Покрета несврстаних, бивше Југославије, Индије и Египта. - У Египту смо направили одличне контаке и успоставили сарадњу и октобра ће се у Хургади одржати „Дани Србије“ где ћемо водити најмање 50 привредника из целе Србије. Ми, оно што радимо не радимо само за Јагодину, већ за целу Србију. Из Индије већ овог септембра долази 20 највећих привредника из државе Раџастан која има 80 милиона становника и неко од министара из Владе Индије, а ми ћемо у децембру отићи у Индију. То ће бити нови почетак у сарадњи Србије и Индије, земље које данас има 1 400 000 000 становника. Ја желим да се захвалим председнику Србије Александру Вучићу и министру спољних послова Ивици Дачићу, на условима које су створили за сарадњу са целим светом и што Србија данас има међународну популарност и отворен пут и зато ми који се бавимо политиком треба да искористимо ту популарност и да Србија економски јача. Ја сам се у Египту срео са братом Гамала Абдела Насера, а у Индији желим да се сретнем са унуком Џавахарлала Нехруа и тако обновимо то старо пријатељство са Египтом и Индијом. Желим и да пошаљем поруку свима који се баве политиком у Србији и то важи посебно за опозицију, да се не свађамо и критикујемо све време, већ када се распишу избори да свако направи извештај шта је то радио у последње четири године. Ми ово не радимо због изборне кампање већ се 15 година боримо да доведемо инвеститоре - рекао је Марковић и додао да Јагодина у прва два квартала ове године има већи суфицит него у истом периоду прошле године.  

Власник индијске компаније  „Кarni  Aerospace INC“ Аbhimanyu Detha  је истакао да се нада доброј пословној сарадњи са српским компанијама. 

„Захваљујем се Драгану Марковићу Палми на гостопримству. Ми данашњим потписом уговора купујемо три авиона из Јагодине и то је почетак наше сарадње. Након обиласка више земаља Европе избор је пао на Јагодину. Ми смо заинтерсовани за изградњу фабрика у индустријској зони у Јагодини и упознати смо са условима. Привредници из Индије долазе у септембру у Јагодину и Србију и отворена су нам врата за сарадњу у свим деловима привреде“ - рекао је Дета. 

Власник компаније за производњу авиона „Aero East Europe“ из Јагодине, Милорад Матић, захвалио се председнику Скупштине града Јагодине на помоћи приликом пресељења своје фабрике у Јагодину. Ова компанија је до сада извозила лаке авионе у европске земље и у Америку, а сада почиње извоз у Индију.

„Посебно ми је драго што су наши индијски партнери пре доласка у Јагодину обишли Италију, Немачку, Шпанију и Француску и што су након тога препознали нашу фабрику у Јагодини као најкомпететнију и најповољнију. Услови експлоатације авиона у Индији су иначе за лаке авионе специфични због високих температура и наши авиони металне структуре су се показали као најиздржљивији. Посебно ми је драго што моја компанија даје допринос граду Јагодини у развоју даље привредне сарадње, јер је град Јагодина мојој компанији указао велико гостопримство и помоћ када нам је то било потребно“, рекао је Матић. 

Након потписивања уговора о сарадњи, председник Скупштине града Драган Марковић Палма је уручио гостима из Индије пригодан поклон – грб Јагодине. Конференцији за новинаре присуствовали су и градоначелник Јагодине Ратко Стевановић и начелник Поморавског округа Горан Милосављевић. 


Галерија фотографија

Коментари
0
160

Оставите коментар





Пре слања унесите тачан резултат у поље: 4 + 6 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже