најактуелније:

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

15.Децембар 2017
Одржана 14. седница Скупштине града Јагодине

У Јагодини је одржана 14.седница Скупштине града на којој је, између осталог, једногласно усвојен предлог Одлуке о буџету града за 2018.годину. Буџет за наредну годину износи две милијарде 960 милиона динара.

Значајна средства у 2018.години, као и претходних година, биће усмерена на област социјалне и дечије заштите, за која су планирана средства из буџета у износу од 238 милиона динара. Као и до сада, помоћ ће добијати новорођенчад, нетзапослене труднице и породиље, као и стари и социјално угрожени људи који живе на територији Јагодине.

Око 3,37 одсто укупних средстава буџета за 2018.годину, односно 96 милиона биће издвојено за основно образовање и васпитање, док је за средње образовање намењено 50 милона динара.

За развој туризма у Јагодини из буџета за наредну годину биће издвојено око 22 милиона динара, за пољопривреду близу 13 милиона, док че за локални економски развој, који подразумева унапређење привредног и инвестиционог амбијента, бити издвојено око 39 милиона динара.

Све одлуке на седници Скупштине града Јагодине одборници из редова Јединствене Србије, Социјалистичке партије Србије и Српске напредне странке, усвојили су једногласно. Председник Скупштине града, Драган Марковић Палма захвалио се свим одборницима на преданом раду.

„Ми морамо да будемо задовољни, да констатујемо да је и ова година била успешна, да нам је план рада за 2018.годину мало већи од плана за ову годину. Захваљујем се овим коалиционим партнерима Социјалистичкој партији Србије и Српској напредној странци, захвљујем се одборницима и одборницама на упорности и на предлозима које смо имали приликом састављања дневног реда. Град Јагодина је једини град у Србији где постоји оваква кооперативност између партија, а све одлуке које смо донели су у интересу грађана града Јагодине“, рекао је између осталог Марковић. На седници Скупштине града Јагодине усвојени су и предлози решења о давању сагласности на измене и допуне финансијских планова јавних предузећа, као и низ аката из области урбанизма и социјалне заштите.

Галерија фотографија

Коментари
0
553

Оставите коментар





Пре слања унесите тачан резултат у поље: 10 - 7 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже