најактуелније:

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

29.Септембар 2012
Отварањем азила за напуштене животиње Јагодина још корак ближе стандардима Евроспке уније

 

 

 

Азил за псе и остале напуштене животиње, у близини Центра за пречишћавање отпадних вода,  заједнички су отворили  председник Скупштине града Јагодина Драган Марковић Палма и председница Удружења за заштиту животиња „Аргус“ у  Јагодини, Инда Марјановић. Изградња објекта у коме тренутно у унутрашњем и спољном делу може да се смести око 200 паса, коштала је око 12 милиона динара. Ово прихватилиште за хумано удомљавање  напуштених животиња, превасходно паса луталица,  али и  осталих ситних животиња уређено је по најсавременијим европским стандардима,са подним грејањем и климом, а у саставу азила је и савремена амбуланта. Према речима председника Скупштине града Јагодина, Драгана Марковића Палме, у плану је да се финансирање азила врши од смештаја паса луталица и из других градова Поморавља и околине као и да ће азил вршити и удомљавање паса. 

“Отварањем азила за псе луталице и остале животиње решили смо стогодишњи проблем у Јагодини.  На овај начин заштитили смо људе, пре свега децу, јер је највише паса луталица било испред школа, а истовремено желимо да будемо хумани према животињама. Овај азил изграђен је по стандардима Европске уније и изгледа као хотел са четири звездице. Јагодина је стекла услове за улазак у Европску унију и сигуран сам, да када би се у Европи појединачно одлучивало, Јагодина би добила зелено светло за улазак у Европску унију “, рекао је Марковић обраћајући се градским званичницима, одборницима власти и опозиције и директорима Јавних предузећа. Председница Удружења за заштиту животиња, Инда Марјановић, која је овом приликом свечано и пресекла врпцу, изјавила је да азил задовољава све стандрарде и да је сада битно да се ради на удомљавању паса луталица, као и на промовисању стерилизације и одговорног власништва.

Према речима директора ЈП „Стандард“, Драгана Лукића, ускоро ће бити објављен и телефонски број на који ће грађани моћи да добију све неопходне одговоре и да пријаве напуштену животињу. 

„Наш посао је да сместимо пса, чипујемо га, вакцинишемо, а у складу са законом имамо најаву 22 општине које можемо да опслужујемо“, рекао је Лукић.

 

 

 

Галерија фотографија

Видео галерија

Коментари
0
2391

Оставите коментар





Пре слања унесите тачан резултат у поље: 8 - 7 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже