најактуелније:

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

15.Децембар 2015
Одборници Скупштине града Јагодина усвојили буџет за 2016. годину

Одборници Скупштине града Јагодина на 36. седници једногласно су усвојили ребаланс буџета за текућу годину, као и буџет за наредну 2016. годину. Усвојени су и предлози решења о давању сагласности на измене и допуне финансијских планова Јавних предузећа, установа и организација за 2015. годину  и то Дирекције за изградњу, „Зоолошког врта“, Културног центра, Туристичке организације и предшколске установе „Пионир“.

На 36. седници Скупштине града, усвојен је и сет одлука из области комуналних делатности, допуне одлуке о локалним комуналним таксама, градским управама града Јагодине, о одређивању имена улица које немају називе као и предлог одлуке о мрежи предшколских установа  на територији града Јагодине.

Председник Скупштине града Јагодина, Драган Марковић Палма, честитао је овом приликом Влади Србије и премијеру Александру Вучићу на отварању првих преговарачких поглавља са ЕУ, истакавши да је јуче био  велики дан за Србију. „Желим да се захвалим Влади што је створила повољне економске услове за долазак страних инвеститора што је Јагодина најбоље искористила“ рекао је Марковић и подсетио да је 2008. године проевропска Влада формирана управо у Јагодини. „Ја сам председавао тим састанком коме су присуствовали председници странака који су чинили Владу Србије од 2008. до 2012. године. Ја на могу, а да то не споменем и да се не захвалим грађанима Јагодине јер сам се на састанцима консултовао са директорима школа, јавних установа и фабрика, када смо им објаснили шта је намера наше коалиције „СПС-Јединствена Србија-ПУПС“, да ли су за европску или Владу која је против Европе и већина њих је била за Европу. И нисмо погрешили ни тада ни сада када је направљена нова Влада јер обе имају добар резултат, а ми као град то вешто користимо“ нагласио је Марковић и најавио да ће крајем недеље, на њихов захтев, у Јагодину доћи делегација коју ће чинити од 30 до 50 кинеских инвеститора.

Марковић је овом приликом информисао присутне одборнике о броју радника у јавном сектору у Јагодини рекавши да број није онакав, како је дало Министарство за локалну самоуправу. „У Јагодини је у јавном сектору  запослено 1266, а на основу броја становника и по закону, имамо право  на 1306, што значи да овај град има 40 мање запослених радника. Ми на основу онога што овај град има, а немају други градови, могли смо да имамо и 120 радника више, јер у другим градовима не постоје услуге Јавно-комуналног предузећа , као што смо ми формирали неколико нових делатности које изводе грађевинске и друге радове“ нагласио је председник јагодинске скупштине.

Председник Скупштине града Јагодина, Драган Марковић Палма најавио је да Новогодишњи коктел у организацији Скупштине града бити одржан 23. децембра у Хали спортова ЈАССА у Јагодини.


Галерија фотографија

Коментари
0
771

Оставите коментар





Пре слања унесите тачан резултат у поље: 8 - 3 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже