најактуелније:

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

12.Јул 2012
„Влада Србије биће изабрана 23.јула и ово је прва српска Влада од 2000.године на чије формирање није утицао страни фактор“ изјавио председник Јединствене Србије и Скупштине града Јагодина Драган Марковић Палма

На обележавању Петровдана, славе града Јагодине, Драган Марковић Палма је оценио да су  Јагодина и њени коалициони партнери СПС и ПУПС, поново били кључни фактор за формирање Владе Србије. 

„Грађани Србије су на протеклим изборима рекли какву Владу желе, а на њој је сада да реализује оно што је обећавала у изборној кампањи и што су принципи свих партија које је чине..надам се да ће и опозиција бити конструктивна, али је у овом тренутку најважнији консензус око Косова и Метохије. Тај проблем може да се реши на начин да Србија никад не призна независност Косова, а да се у Бриселу истовремено настави дијалог између представника косовских Албанаца  и Срба, и да они који буду представљали Србију  поштују Устав републике Србије“ рекао је Марковић.

Он је грађанима Јагодине поручио да ће локална самоуправа наставити да пружа подршку грађанима у свим аспектима, као и до сада и да посланици Јединствене Србије никада у Скупштини Србије неће гласати за нешто што је штетно за грађане. „Зато нисмо узели ни једну министарску функцију, јер желимо да критикујемо оно што је лоше, а хвалимо оно што је добро, као што смо радили у претходном временском периоду“ рекао је Марковић. Председник јагодинске Скупштине је констатовао да у овом граду постоји јединство политичких партија и да се све што је корисно за грађане, успешно реализује. Он је такође указао и на добру сарадњу локалне самоуправе и цркве и овом приликом се још једном захвалио Патријарху српском Иринеју који је крајем прошле године, посетио Јагодину. 

Марковић је подсетио присутне да су ефикасне мере социјалне политике у борби против беле куге, међу којима је и одлука о помоћи од 1200 евра за принове од 01.јуна до 31.децембра ове године,   дале конкретне резултате што потврђује податак да се у јуну 2011.године родило 29, а у јуну 2012.године 50 беба.


Галерија фотографија

Коментари
0
519

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 6 + 8 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже