најактуелније:

Аква парк

Аква парк

Аква парк у Јагодини отворен је јула 2007.године, и представља први аква парк у Србији. Налази се 2 километра од центра у најлепшем делу града у оквиру спортско туристичког комплекса. Простире се на површини од 3,5 ха. Садржи 7 базена за спортске и рекреативне активности са воденим атракцијама за децу, и 9 тобогана укупне дужине око 600 метара. Од тога 6 тобогана је за одрасле, а 3 за малишане. Олимпијски базен испуњава све услове за одржавање пливачких и ватерполо такмичења по прописима cветске пливачке федерације.
Преко дана у оквиру организованог програма Парка наступа плесна група „Ла Луна“, а организатори неретко изненаде посетиоце неким гостовањем занимљивих личности из широког забавног миљеа наше земље. Целокупни комплекс Аква парка је осветљен рефлекторима што омогућава одржавање ноћних, како спортских тако и културно-забавних манифестација, као што су Избор за мис, плесне вечери, игре на води, ватерполо утакмице и др. Такође, у вечерњим часовима на базенима Аква парка одржавају се и тренинзи пливачких и ватерполо клубова и школа пливања, где је обучено преко 1000 малишана.
Аква парк садржи терене за мали фудбал, кошарку, одбојку и игралиште за децу. Као показатељ тога да се управа Парка стара о својим многобројним посетиоцима је и чињеница да су упошљени спасиоци и лекарске екипе који непрестано дежурају поред свих базена како би се избегле незгоде.

У саставу овог центра налази се ресторан са баштом капацитета 1200 места, више ресторана за припрему брзе хране, као и за продају сладоледа и напитака.
У кругу Аква парка отворена је сувенирница где можете пронаћи сијасет занимљивих поклона и успомена који ће вас сећати на посету целокупном комплексу туристичких атракција у коме водеће место заузима јединствени Аква парк.

Поред њега се налази паркиралиште за 1.000 аутомобила. У непосредној близини је и градски стадион, затим тениски терени, хала за мали фудбал, скејт парк, као и Зоолошки врт ''Тигар'', Музеј воштаних фигура и излетиште Поток са летњом позорницом.
У летњој сезони 2011.године, овај диван и јединствен комплекс, по много чему, посетило је око 350000 туриста, како из земље, тако и из иностранства.

Радно време

Радно време Аква парка је од 10-18 часова, свакога дана од јуна до септембра. Радно време школе пливања је од 18:30 до 22 часа.

Галерија

аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже