најактуелније:

У циљу развоја и унапређeња пољопривредне производње, Скупштина града Јагодине је пољопривредним произвођачима из Јагодине, омогућила коришћење бескаматних кредита код Комерцијалне банке а.д. и Банке Интеса а.д.. Укупне трошкове камате и обраде кредитног захтева, сносиће град Јагодина. | Скупштина града Јагодине, расписује конкурс за радно место менаџер у локалној самоуправи града Јагодина. Услов је да кандидат има минимум VI степен стручне спреме и обавезно знање енглеског језика. Ваш CV са фотографијом можете слати на e-mail адресу kabinet.jagodina@gmail.com | Скупштина града Јагодине је у циљу развоја привреде, омогућила привредним субјектима који своју делатност обављају на територији града Јагодине коришћење краткорочних кредита код Комерцијалне банке а.д., АИК банке а.д., Банке Интеса а.д. и Societe General банке, за које ће се трошкови камате плаћати из буџета града Јагодине. |

Активности - јагодина град будућности

јагодина град будућности

Основни приоритети рада јагодинске локалне самоуправе су нова радна места, борба против беле куге и добра социјална политика која обухвта све категорије грађана.

Јагодина заузима водеће место у Србији у области социјалне политике и готово да нема породице која није корисник неке од повластица којих има само у Јагодини, почев од помоћи новорођеним бебама, незапосленим породиљама и трудницама, самохраним родитељима, старим и болесним лицима, ђацима, студентима, пензионерима, спортистима, пољопривредницима и Ромима. За социјалну политику коју реализује и спроводи Клуб привредних новинара Србије, Центар за мала и средња предузећа и Агробанка, 2008. године доделили су Јагодини Златну плакету „Град будућности“.

Град Јагодина је лидер и у довођењу страних инвеститора што потврђује и више до сада изграђених италијанских фабрика или фабрика у изградњи у јагодинској Индустријској зони и више уговора о изградњи који су у фази реализације. Као признање напорима које чини на промоцији и личном развоју, Јагодина је добитник признања „Златни кључ“ за најактивније локалне самоуправе у државама Дунавског региона, другог Дунавског бизнис форума и добитник награде „Капетан Миша Анастасијевић“ у категорији најбољих локалних самоуправа у Шумадији и Поморављу која се додељује у сарадњи Привредне коморе Србије и београдског и новосадског универзитета.

Улагање у развој туризма и спорта такође је један од приоритета рада јагодинске локалне самоуправе. За резултате постигнуте у развоју туризма Јагодина је добитник бројних признања међу којима је и Златна плакета „Град будућности“ за туристичке пројекте.
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже