најактуелније:

У циљу развоја и унапређeња пољопривредне производње, Скупштина града Јагодине је пољопривредним произвођачима из Јагодине, омогућила коришћење бескаматних кредита код Комерцијалне банке а.д. и Банке Интеса а.д.. Укупне трошкове камате и обраде кредитног захтева, сносиће град Јагодина. | Скупштина града Јагодине, расписује конкурс за радно место менаџер у локалној самоуправи града Јагодина. Услов је да кандидат има минимум VI степен стручне спреме и обавезно знање енглеског језика. Ваш CV са фотографијом можете слати на e-mail адресу kabinet.jagodina@gmail.com | Скупштина града Јагодине је у циљу развоја привреде, омогућила привредним субјектима који своју делатност обављају на територији града Јагодине коришћење краткорочних кредита код Комерцијалне банке а.д., АИК банке а.д., Банке Интеса а.д. и Societe General банке, за које ће се трошкови камате плаћати из буџета града Јагодине. |

Активности - брига о деци и младима

брига о деци и повећање наталитета

Брига о деци и младима, као и борба против беле куге је један од највећих приоритета јагодинске локалне самоуправе. Спроводи се кроз многе активности, од којих су многе јединствене у Србији.

брига о деци

Од 2004. године у Јагодини није повећана цена вртића, која се креће у распону од 1.000 до 2.200 динара.

У другим градовима цена се креће од 7.500 динара па навише. Ово је још један доказ да је цена вртића у Јагодини најнижа у Србији.
После више од 30 година у Јагодини су изграђена три нова вртића, а постојећи су комплетно реновирани и климатизовани. У протеклих осам година локална самоуправа је отворила и 26 одељења дечијих вртића у сеоским месним заједницама.

Сваке године уз помоћ донатора из Енглеске, локална самоуправа обезбеђује пакетиће за малишане из јагодинских вртића. За потребе вртића локална самоуправа набавила је и ново возило.
Приликом поласка у школу, сваки ђак првак, добија 8000 динара, а ђаци чије су породице у тешкој материјалној ситуацији добијају ранчеве са комплетним школским прибором.

Јагодинска локална самоуправа обезбедила је за све ђаке који путу из села у градске школе, бесплатан превоз.
На свечаној седници Скупштине града, Октобарском наградом, награђују се ученици са најзапаженијим резултатима у различитим областима.

Током летњег периода организују се школски дани у Аква парку, док у зимском периоду, ученици свих школа у преподневним часовима бесплатно користе градско клизалиште. Током фебруара месеца на клизалишту се одржава школско такмичење, а за најбоље клизаче обезбеђене су вредне нараде.
Ученици који су завршили четврти и осми разред основе школе летују бесплатно у Црној Гори, а матуранти средњих школа летују у Грчкој.

Крајем 2010.године око 2000 студената који студирају у Јагодини, као и студенти из Јагодине, који студирају у другом граду, добили су по 4000 динара.

Сви студенти који студирају у Јагодини, без обзира да ли су из Јагодине или из других градова имају бесплатан улазак у Аква парк, Золошки врт, Музеј воштаних фигура, као и бесплатан улазак насве утакмице које ФК ''Јагодина'' игра на домаћем терену.

Залагањем локална самоуправе, у Јагодини је отворена приватна медицинска школа ''Миллутин Миланковић'' и Универзитет ''Мегатренд''.

После 17.година, од почетка изградње завршена је средња Електротехничка и грађевинска школа ''Никола Тесла'', која представља једну од најмодернијих школа у Србији.

Адаптиране су све сеоске и градске школе, како би се ђацима створили бољи услови за похађање наставе.

борба против беле куге и повећање наталитета

Јагодинска локална самоуправа спроводи низ мера у борби против беле куге, као и повећања наталитета. Једна од тих мера јесте и одлука Скупштине града о финансијкој помоћи лицима старијим од 38 година, који први пут ступају у брак. У 2011.години овај вид финансијске помоћи у износи од 3000 еура добило је 20 брачних парова.

У склопу мера против беле куге и повећања наталитета, град Јагодина је августа месеца 2011.године, спровео јединствену, националну акцију у оквиру које је 127 јагодинских нежења старијих од 38 година и 100 девојака из 46 градова Србије у организацији Скупштине града, боравило пет дана на летовању у Грчкој. Резултат ове акције је пет склопљених бракова и више од 10 бракова у најави.
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже