најактуелније:

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

21.Август 2023
За сваког ђака првака са територије Јагодине по 10000 динара од Скупштине града

На предлог Скупштине града Јагодине у Хали спортова у Јагодини, у понедељак, је организован пријем за све ђаке прваке са територије града Јагодине, што укључује градско подручје и 52 села, на коме је свим ђацима првацима са територије града Јагодине додељено по 10.000 динара.

Председник Скупштине града Јагодине Драган Марковић Палма није присуствовао пријему, јер је раније рекао да је брига о свим грађанима његова обавеза као председника Скупштине града, а не, како је казао, да се тиме хвали. На територији града Јагодине има око 600 ђака првака, што је на нивоу прошле године. Пријеме за ђаке прваке, на којима је ђацима првацима уручивана новчана подршка за почетак школске године, Скупштина града Јагодине организовала је и ранијих година. Халу спортова у Јагодини испунили су деца, њихови родитељи и баке и деке.

Заменица председника Скупштине града Снежана Вукашиновић је истакла да јагодинска локална самоуправа нарочито води рачуна о најмлађим суграђанима.

„Јагодина је град који има јединствену социјалну политику која подразумева једнаку бригу о свим грађанима без обзира да ли живе у граду или селу или колико година имају. Да бисмо могли да бринемо о њима ми морамо да штедимо. Један вид штедње је што одборници не примају плату, а функционери возе своје аутмобиле и плаћају своје мобилне телефоне. Водимо рачуна о младима и деци који су у овом граду закон. Имамо нове вртиће, нема листе чекања, цена вртића је најнижа у Србији. Обновили смо школе у граду и селима. Свака школа има спортски терен па ученици могу да се баве спортом и ван школе. Локална самоуправа награђује најбоље ђаке новчаним наградама, водили смо на море мале и велике матуранте. Ђацима првацима желим да им у школи буде лепо као у родној кући, да заволе своје учитеље и учитељице, да у школи стекну нова знања и вештине и упознају нове другове и другарице. Највише им желим да буду здрави, срећни и безбрижни и да им поручим да ће локална самоуправа наставити да их подржава у сваком погледу“, истакла је Снежана Вукашиновић.

Директорка Основне школе ,,Вук Караџић“ у Глоговцу Ана Трифуновић истакла је да је полазак ђака у први разред радостан дан и за породицу првака и за запослене у школама. Родитељима и ђацима обратила се и учитељица у Основној школи ,,Бошко Ђуричић“ у Јагодини Бојана Антонијевић која је истакла да јој је задовољство што се бави овим позивом и што локална самоуправа увек подржава ђаке.

Организован је и пригодан дечији програм у којем су наступили чланови дечијег ансамбла Културино уметничког друштва Глоговац, а малишане је увеселио и глумац ,,Великог театра“ Бојан Милорадовић са својом представом ,,Гига Разбибрига“. Затим је почела журка уз музику и хиљаду шарених балона. Ђаци прваци нису крили радост због поласка у школу, док родитељи ђака кажу да им ова помоћ јагодинске локалне самоуправе много значи. Након свечаности у Хали спортова, родитељима ђака првака уручена су решења о додели новчаних средстава.

Галерија фотографија

Коментари
0
135

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 8 - 5 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже