најактуелније:

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

21.Август 2023
На манифестацији „Отворен дан у Јагодини“ 10.000 посетилаца

У Јагодини је традиционално, при крају туристичке сезоне, одржана манифестација ,,Отворени дан туризма“ када су туристи из целе Србије могли бесплатно да посете све јагодинске туристичке атракције-Аква парк, Музеј воштаних фигура, Зоолошки врт и Излетиште Поток са вештачким водопадом. Ова манифестација окупила је прошлог четвртка више од 10.000 људи.

„Према информацијама градских служби у Јагодину је дошло око 10.000 људи из више од 50 градова и општина Србије и иностранства“, изјавио је новинарима у Аква парку у Јагодини председник Скупштине града Јагодине и председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма.

„Један од најпосећенијих градова на свету је Париз, а Јагодина, пропорционално броју становника, има више туриста и од Париза. Шире подручје Париза има 5 милиона становника и годишње 20 милиона туриста, што је 4 пута више у односу на број становника. Јагодина има 70.000 становника, а 400.000 туриста годишње, што је 5 и по пута више од броја становника, а немамо ни Ајфелову кулу ни Мона Лизу. Улаз на Аква парк је 700 динара док је у другим градовима више. Ми смо направили туристичку дестинацију где у пречнику од 500 метара имате Аква парк, Зоо врт, Музеј воштаних фигура, имамо и велики паркинг а направићемо још два. Имамо и велики шопинг центар где је запослено много људи а цене у продавницама нису као у другим туристичким градовима већ су приступачније. Туризам доноси нова радна места. Ми имамо и велики број инвеститора у индустријској зони које смо сами довели. Немачка фабрика Фишер шири капацитете у Јагодини и укупно ће бити запослено више од 600 радника“, казао је Марковић и додао. 

„У последње време, према подацима Агенција за некретнине у Јагодини, преко 40 странаца је купило станове и куће у Јагодини, а све то значи да је Јагодина отворени град, а не као што неких 10-ак опозиционара који сами са собом шетају сваког петка кажу да је Јагодина затворени град. Јагодина је град великог срца и град гостопримства. Данас у Јагодини када тражите собу у хотелу или апартману на букингу све је заузето, немамо слободних соба и то јесте проблем и мој позив инвеститорима који се баве хотелијерством је да дођу и направе хотеле у Јагодини. Да би један хотел био рентабилан, годишња попуњеност треба бити 70 посто, а у Јагодини је попуњеност 90 посто. Данас је Јагодина оно што је рекао Јованча Мицић “Цео свет обиђох, али као Јагодину нигде не нађох” и ко дође једном у Јагодину, увек се враћа“, истако је Драган Марковић Палма.

„Данас патриотизам није оно што је био 90 – их година прошлог века. Данас је патриотизам када запослиш људе, да стварају, да могу да формирају породице и да живе од свог рада. Врата Србије су данас отворена према целом свету. Председник Србије Александар Вучић и министар спољних послова Ивица Дачић праве добре мостове са свим државама у свету и зато је много више туриста, како у Јагодини, тако и у целој Србији. Србија ће бити домаћин светске изложбе ЕКСПО 2027. године када ће цео свет доћи у нашу земљу и цела Србија ће од тога имати користи, не само Београд. Ми се радујемо када се било где у Србији нешто гради, у Београду, на Златибору, Копаонику, Врњачкој Бањи, у сваком делу наше земље. Јагодина никада није била туристичко место, а данас јесте захваљујући нашој визији и раду. Данас се само дела признају и што би рекао председник Вучић “погледајте семафор”, а на семафору пише колико људи долази у Јагодину и колико људи долази у целу Србију“, истакао је Марковић. 

Драган Марковић Палма је након обраћања прошетао Аква парком, разговарао са људима, фотографисао се са њима а чак је и заиграо коло са туристима и запевао са једном групом младића. Туристи из свих крајева Србије и света били су одушевљени туристичким атракцијама Јагодине. Неки од њих су први пут у Јагодини и како су рекли поново ће доћи.

Највећа атракција у Аква парку био је наступ пливачица Клуба за синхроно и уметничко пливање ,,Ниш“ које су својим балом на води задивиле публику.

Галерија фотографија

Коментари
0
122

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 4 + 3 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже