најактуелније:

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

13.Јун 2023
Помоћ угроженима у поплавама

Предрседник Скупштине града Јагодине Драган Марковић Палма, са својим сарадницима, обишао је јагодинска села Лештар и Драгошевац, која су највише страдала у поплавама. Овом приликом мештанима је уручена помоћ у храни и санитарним пакетима, као и топли оброк. Комисије за пописивање штете су на терену.

Мештани села Лештар и Драгошевац највише су страдали у поплавама које су задесиле Јагодину у ноћи између недеЉе и понедеЉка. Вода је продрла у куће, поплавЉени су помоћни објекти, штале и плодне оранице. Оно што је у овом тренутку њима најпотребније је мало више сунца, али и основне животне намирнице, па их је обишао Драган Марковић Палма са својим сарадницима и уручио им храну и санитарне пакете, као и топли оброк за сваког члана домаћинства.

„Комисија ће да изврши процену штету и да видимо колико можемо да помогнемо људима. Донели смо храну пошто породице немају техничке могућности да спреме. Ово што се десило није могло да се одбрани. Пало је 100 литара по квадратном метру кише. Имајући у виду да је земља већ натопљена није могла више да прима воду и десило се то што се десило. То је виша сила али ми као град ћемо помоћи, не само на овом путном правцу од Лештара до Драгошевца, већ и од Јагодине до Драгоцвета. У граду имамо више кућа где је вода ушла у подруме и ту је проблем велика количина воде која је ођедном пала. Обићи ћемо све породице које су угрожене, направљени су тимови који процењују штету. Помоћи ћемо свима, нико неће бити заобиђен. Надам се да више неће да нам се понови оваква елементарна непогода. Ми ово корито реке не можемо да изместимо јер су куће са леве и десне стране, нити можемо да правимо брану. Ни старији људи овде не памте да је оволико кише пало. Очекујемо да нам и држава помогне јер је око 15 градова у Србији угрожено елементарним непогодама и имају велику штету. Надам се да ће град Јагодина бити у групи од тих 15 градова за помоћ“, рекао је Драган Марковић Палма мештанима Драгошевца.

Обилазећи Драгошевац, јагодинско село које је највише страдало у поплави, Марковић је истакао да ће град помоћи свим угроженим становницима и обићи све породице, а да од недеље креће комплетна адаптација Дома за културу у овом селу.

Галерија фотографија

Коментари
0
267

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 8 - 0 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже