најактуелније:

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

30.Мај 2023
Српска делегација од 1200 људи отпутовала за Ханиоти

Делегација од 1200 људи из 49 градова наше земље кренула је пут грчког летовалишта Ханиотија, где ће боравити наредних пет дана. Ово је 17. година како Скупштина града Јагодине организује путовање за грађане наше земље, а ова делегација, на чијем је челу председник Скупштине града, народни посланик и председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма, најбројнија је до сада. Пред полазак, путнике је поздравила Снежана Вукашиновић, заменица председника Скупштине града Јагодине.

„Ову делегацију чине привредници, пољопривредници, свештеници православне цркве, здравствени радници како из Јагодине тако и из Крагујевца, Ћуприје, Београда и Новог Сада. Поред њих, ту су и просветни радници и чланови многобројних удружења, чији рад такође, током целе године, подржава локална самоуправа, а ту су и новинари, бајкери, и многи други. Морам да вам кажем да је половина ових средстава за путовања набављена захваљујући донаторима, а друга половина финансира се средствима наше посланичке групе коју чини осам посланика „Јединствене Србије“ у Скупштини Србије. Од тих средстава финансира се путовање за 600 путника. Као и за претходна путовања, ни за ово није потрошен ниједан динар из Скупштине града Јагодине. Ово је прилика да се дружите, да се одморите и то је награда за све вас који се бавите различитим делатностима и који преносите име нашег града широм Европе и широм света. Надам се да ће вам ово путовање остати у пријатном сећању, а да би било тако, заиста треба да будете одговорни и то у многоме зависи од вас, како се ви понашате, да ли поштујете групу са којом сте кренули и са којом ћете провести наредних пет дана”, истакла је Вукашиновић.

Путници, међу којима је било људи различитих старосних генерација и занимања, истакли су да се ради о лепом гесту локалне самоуправе.

„Ово је још један велики и хумани гест локалне самоуправе на челу са господином Драганом Марковићем који пружа руку свим радницима у јавном сектору који су ове и претходних година изгарали на свом послу. Надам се да ћемо овим предахом и лепим проводом са новом енергијом имати армију задовољних пацијената. Говорим у лично име и име здравствених радника”, рекао је др Александар Илић, специјалиста трансфузиологије и помоћник директора Опште болнице Јагодина.

„Ишли смо као делегација у различите градове Грчке, на Свету Гору и Египат и углавном имамо размену искустава. Лепо је да продубљујемо сарадњу са нашом православном црквом у Грчкој“, рекао је Далибор Сентић, свештеник из Рибара.

„Очекујем леп провод, лепо дружење и нека нова искуства. Нисам до сада никада ишао у Ханиоти“,  рекао је Дарко Петровић, пољопривредник из села Врба.

Повратак делегације из Ханиотија очекује се у суботу, 3. јуна, у вечерњим часовима.

Галерија фотографија

Коментари
0
131

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 10 - 10 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже