најактуелније:

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

19.Мај 2023
Јагодина добила затворен базен

У Јагодини је отворен комплекс затворених базена у склопу Спортског центра Интернационалне школе „Црњански“ у Јагодини, која је део компаније „Високоградња инжењеринг“, чији је власник Владан Радовановић. Овај комплекс је свечано отворио председник Скупштине града Јагодине Драган Марковић Палма.

„Ја се захваљујем Владану Радовановићу што је, на корист свих грађана, не само Јагодине, изградио прелеп спортски комплекс у склопу којег су 3 затворена базена и спортска хала. Све ово је изградила његова компанија „Високоградња инжењеринг“ и ниједан динар овај комплекс базена и спортска хала нису коштали ни буџет Града Јагодине ни буџет Републике Србије. Познато је да у Србији слични објекти, а ниједан није леп као овај, коштају буџет државе Србије и локалне буџете између 7 и 10 милиона евра. И можемо рећи да је та сума уштеда за државни и локални буџет. У Јагодини је изграђен први Аква парк у Србији, Јагодина је једини град у Србији који у свом власништву има клизалиште и Јагодина је једини град који има унутар града ски стазу. Наш циљ је да сва деца у Јагодини и околини науче да пливају, клизају и скијају. Цена целодневног клизања у Јагодини са комплетном опремом је 100 динара дневно, цена школе скијања на скијашкој стази у Јагодини са комплетном опремом и инструктором је бесплатна. Школа пливања за све основне и средње школе у Јагодини на затвореним базенима „Црњански“ које смо данас отворили је бесплатна, а све трошкове сносиће град Јагодина. Ја се захваљујем одборницима у Скупштини града Јагодине и то одборницима Јединствене Србије, Социјалистичке партије Србије, Српске напредне странке, као и покрета БУНТ и Покрета за обнову Краљевине Србије што све одлуке доносимо једногласно, а све одлуке које смо доносили и које ћемо доносити су корисне за све грађане Јагодине“, рекао је Марковић отварајући комплекс затворених базена у Јагодини.

Драган Марковић Палма је позвао све директоре школа, који су били присутни на овом скупу као и професоре физичког васпитања да физичко мора бити обавезно као некада и да деца максимално користе све спортске терене које је град Јагодина изградио и у граду и у селима, а посебно овај комплекс затворених базена у Спортском центру „Црњански“, који град није изградио, али ће плаћати школу пливања за све основне и средње школе на територији града Јагодине. Данашњем догађају присуствовао је и селектор свих пливачких селекција Србије Душан Величковић, као и пливачи Урош Николић, учесник Олимпијских игара у Токију, те велике наде српског пливања Вања Муртин, Јана Марковић и Јована Марковић, као и руководство компаније „Високограња инжењеринг“ на челу са власником Владаном Радовановићем, директори основних и средњих школа са територије града Јагодине, представници локалне самоуправе.

„Свако ко се бави политиком мора да покаже дела, шта је урадио, а не само да критикује неке друге и само да причају “Доста су били ови, сада ћемо ми да дођемо”. Ако неко има бољу понуду и каже „Ево ми смо створили услове да се направи једна трафика“, али ја то нисам могао да видим. Моја порука опозицији је да сада, након две страшне трагедије у Србији, у Београду и Младеновцу, није време да се демонстрира улицама. Свуда у свету несреће уједињују грађане и цело друштво. Не постоји породица у Србији која не осећа бол због трагедија које су се десиле у нашој држави. Ја нећу рећи „Крив је онај или овај“, али последњих 5 година, где год се нађем на неком јавном скупу или у телевизијској емисији истичем да мора да се контролише шта деца гледају на друштвеним мрежама и који је њихов предмет интересовања. То има огроман утицај на децу, посебно где не постоји никаква контрола“, казао је Драган Марковић Палма.

Галерија фотографија

Коментари
0
390

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 10 * 7 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже