најактуелније:

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

27.Фебруар 2023
Одржано 16.такмичење по реду у клизању

На Градском клизалишту у Јагодини завршено је 16. по реду такмичење у клизању.Такмичење је трајало два дана: првог је одржано у појединачној, а другог у екипној конкуренцији. Учешће је узело близу 200 талентованих клизача из градских и сеоских основних школа, средњих школа и са Факултета педагошких наука у Јагодини.У конкуренцији ученика првог и другог разреда основних школа, прва места припала су  ученицима Основне школе „Бошко Ђуричић“: Страхињи Сентићу и Наталији Нешић. 

„Очекивао сам прво место и прву награду. Почео сам још одавно да клизам, не сећам се. Учио сам сам да клизам и наставићу и даље да тренирам“, рекао је Страхиња.

„Супер је било. Вежбала сам цео распуст сама, али и са наставницом. Очекивала сам прво место и конкуренција је била јака“, рекла је Наталија. 

Када су у питању ученици трећег и четвртог разреда, на шампионским позицијама нашли су се Виктор Берић из Основне школе „Горан Остојић“ и Јана Ивановић, ученица Основне школе „Милан Мијалковић“.                

У конкуренцији ученика петог и шестог разреда, најбољи су били Вукашин Комерек, ученик Основне школе „Бошко Ђуричић“ и Николина Стакић, ученица Основне школе „Горан Остојић“. Када су у питању, ученици седмог и осмог разреда основних школа, најбољи су били ученици Основне школе „Бошко Ђуричић“:  Илија Томић и Јелица Комерек. Међу средњошколцима, најбољим клизачима проглашени су ученици Електротехничко-грађевинске школе „Никола Тесла“: Нина Михајловић и Лука Марковић. Када су студенти Факултета педагошких наука у питању, најбољи су били Милош Ђорђевић и Маша Нешић.

У екипној конкуренцији, у категорији основних школа најбоља је била школа „Бошко Ђуричић“, док је у категорији средњих и ове године најбоља била Електротехничко-грађевинска школа „Никола Тесла“.

„Некако је постало устаљено да „Бошко Ђуричић“ осваја награде и у појединачној и у екипној конкуренцији. Када је екипа у питању, сарадња је на високом нивоу и деца дају максимум на свим пољима. Спорт обожавају и много времена су провели на леду. У појединачној конкуренцији имамо пет првих места, што је велики успех. Наравно, не треба заборавити ни остале награде које су деца здушно освојила.  На овај начин, оправдали су оно што су наставници са њима радили, а ми учитељице подржале“, рекла је Бојана Антонијевић, учитељица у Основној школи „Бошко Ђуричић“.

„Задовољан сам пре свега због деце што су се скупили и клизали. Њима је веће задовољство него нама. Честитам свим другим школама на учешћу. Надам се да ће наставити и у наредним годинама са такмичењем. Наши клизачи су и ове године били најбољи и најбржи“, рекао је поносно Марко Павловић, професор физичког васпитања у Електротехничко-грађевинској школи „Никола Тесла“ у Јагодини.

Из организације су изразили велико задовољство: како због дугогодишње традиције такмичења, тако и због чињенице да и после толико година, интересовање за учешће међу младим људима не јењава.

„Од дана када је купљено клизалиште, створени су услови да деца уче да клизају, да се рекреирају, забављају и проводе квалитетно време на овом месту. Када су научили да клизају, створили су се и услови да се такмиче, тако да је Јагодински спортски савез, у сарадњи са школама и Градском управом, организовао ово такмичење. Задовољни смо бројем пријављених такмичара ове године, све категорије су пуне са максималним бројем такмичара. Деца воле да се такмиче и друже. Награда им није главни циљ, али Скупштина града жели да их награди за труд“, рекао је Зоран Глигоријевић, спортски директор Јагодинског спортског савеза.

По завршетку такмичења, најбољим клизачима у појединачној и екипној конкуренцији додељене су и награде. Њих је обезбедила Скупштина града Јагодине, која је заједно са Јагодинским спортским савезом покровитељ ове спортске манифестације.

 

Галерија фотографија

Коментари
0
189

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 5 + 3 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже