најактуелније:

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

17.Јануар 2023
На градском тргу у Јагодини одржан концерт поводом дочека Православне Нове године

Православна Нова 2023. година, на градском тргу у Јагодини, дочекана је протеклог петка уз спектакуларни концерт Кикија Лесендрића и групе „Пилоти“.Ово није био њихов први наступ у Јагодини, а фронтмен састава Зоран Кики Лесендрић пре почетка концерта истакао је да из овог града група увек носи одличне утиске.

„Утисци су до сда увек били супер. Свирали смо и лети и зими, а једном и на јесен у Центру за културу. У протеклих 10 година, Јагодина је град у ком смо добродошли. Вечерас дајемо све од себе. Стварно је леп град и увек волим да дођем овде. Има доста да се види и обиђе. Што се жеља у Новој години тиче, увек нам треба здравља и среће. Ако смо сложни, онда мислим да смо непобедиви“, рекао је музичар.

Посетиоци су имали прилику да уживају у правом музичком времеплову. Познати састав свирао је легендарне брже и спорије ствари попут „Свет је леп када сањамо“, „Увек те ђаво нађе лакше него ја“, „Неверна си“, „Те ноћи кад смо се потукли због ње“, као и обраде песама својих колега, а представљене су и композиције са најновијег албума „Мали трагови на небу“ који је изашао пре пар месеци. Публика је хорски певала познате песме, а присутни су били људи различитих старосних генерација: од оних који су одрасли уз њихове песме, па све до оних млађих који су се тек недавно упознали са њиховим стваралаштвом. Њихови утисци су били и више него позитивни.-Ово је феноменално. Ја сам дошао из Београда овде и ватромет је био топ. Музика је супер, тако да све похвале", рекао је један млади посетилац.

„Свака част. Прелепо је, али колико видим, не само мени. Ја сам мало старија, али ово је моја генерација. Дивно је заиста“, рекла је једна госпођа из публике.

Православна Нова година дочекана је уз одбројавање и традиционални вишеминутни, разнобојни поноћни ватромет, после чега је концерт настављен у одличној атмосфери. Присутни су, а нарочито они млађи, камерама својих мобилних телефона бележили чаролију на небу и делили је на друштвеним мрежама, а на њу није остао имун ни сам певач.

„Ово је најдужи ватромет на свету. По много чему је специфичан“, рекао је фронтмен „Пилота“ са осмехом.

Треба напоменути и да је Градско клизалиште радило током целе вечери, а да је на њему и током трајања концерта било посетилаца. Организатори „Јагодинске новогодишње чаролије“ су Културни центар „Светозар Марковић“ и Јагодински спортски савез, док је покровитељ Скупштина града Јагодине.

Галерија фотографија

Коментари
0
110

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 6 - 5 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже