најактуелније:

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

09.Јануар 2023
Одржан централни догађај манифестације “Јагодинска новогодишња чаролија”

Манифестација “Јагодинска новогодишња чаролија” ове године одржана је по први пут у Јагодини. Уместо традиционалног новогодишњег концерта, организатори, Центар за културу “Светозар Марковић” и Јагодински спортски савез, одлучили су да приреде јединствен празнични угођај за све старосне генерације становника града на Белици, а који је почео 26. децембра и који се завршава 13. јануара.Централни део ове манифестације одржан је у петак 30. децембра, а радило се о великој новогодишњој приредби намењеној управо најмлађима Јагодинцима. Непосредно пред њен почетак, трг се врло брзо испунио малишанима и њиховим родитељима који су жељно ишчекивали почетак дугонајављиваног спектакла. Уз долазак Деда Мразова на моторима и дељење слаткиша присутној деци, програм је званично могао и да почне.Присутни су имали прилику да уживају у наступима музичког забавишта и припремног разреда Музичке школе “Владимир Ђорђевић” у Јагодини и плесне групе „Дреам Теам“ која је извела неколико кореографија. Саставни део догађаја био је и наступ “Хаос аниматора” чији је програм посебно одушевио малишане. Они су имали прилику да уживају у несвакидашњем перформансу жонглера, штулаша, мотоциклиста на бини, али и девојке која је свирала ватрену виолину. Крај догађаја био је резервисан за наступ Тијане Дапчевић, која је припремила пригодан програм под називом „За клинце Јагодинце“, а који се састојао од извођења њених хитова и познатих дечјих песама.

„Видим да је новогодишња еуфорија у пуном јеку и да се дешава права новогодишња чаролија. Људи из Културног центра у Јагодини су се потрудили да ме позову и да направимо бар мало неку радост и журку деци. Деца су најдивнија и најискренија публика, неко ко никада не зна да слаже. Мени је срце пуно кад год их видим онако насмејане и озарене, а поготово када певају углас заједно са мном. Желим им да буду здрави, срећни, да слушају маму и тату, да читају књиге, да слушају квалитетну музику, да буду добри једни према другима и да чувају своје другаре“, рекла је Тијана пред почетак свог наступа.

Градски трг тог дана одисао је празничним и позитивним расположењем, а Скупштина града Јагодине, као покровитељ догађаја, још једном је показала да јој је брига о најмлађима и њиховој радости на првом месту. „Ово је посвећено њима: деци, мамама, татама, бакама и декама, да уживају, да осете радост Нове године. Наше намере су добре и заиста смо захвални што нам је Скупштина града омогућила и подржала као покровитељ ову манифестацију да деци направимо један незабораван догађај, праву чаролију. Сви смо ми захвални на неким стварима ове године. Ја сам захвална и данашњем дану зато што је тако леп, што могу деца да дођу без бојазни да ће бити кише, снега или неког лошег времена, да заиста уживамо“, рекла је Зорица Стојиновић, в.д. директора Центра за културу “Светозар Марковић” у Јагодини.Деца су имала прилику и да се возе у кочији са Деда Мразом, али и да клизају на Градском клизалишту које је радило све време током празника. У публици је било људи различитих старосних генерација: од најмлађих, преко омладинаца, па све до њихових родитеља, бака и дека. Сви су имали само речи хвале за приређени програм.

„За мене као одраслог је ово баш лепо, а за децу је вероватно још лепше овако нешто видети у Јагодини. Не знам да ли се нешто овако одржава на неком месту, али у Јагодини да“, истакао је један господин на тргу.

„Цео програм је екстра. Мислим да никада није било боље. Ово ми се сада највише свиђа“, рекла је бака једне девојчице.

У оквиру “Јагодинске новогодишње чаролије”, на градском тргу у Јагодини, публика је имала прилику да ужива у богатом и шареноликом програму. У понедељак, 26. децембра “Јагодинска новогодишња чаролија” званично је почела отварањем новогодишњег маркета, а наредних дана, закључно са четвртком, на тргу су наступали улични свирачи. У поподневним часовима наступио је певач и композитор Даниел Месиховић, познатији као “Даниел – Руже и вино”, а после приредбе за децу, у петак је, у поподневним часовима, у присуству великог броја људи, свечано упаљена расвета на новогодишњој јелци у центру града. Последњег дана 2022. године, у терминима од 12 и 14 часова, на градском тргу одржане су две представе за децу: “Чаролија првог снега” Градског позоришта Јагодина и “Новогодишња бајка” “Великог театра”, пред великим бројем малишана, док је у поноћ, традиционално, на небу засијао велелепни, разнобојни и вишеминутни ватромет. Овој традицији, присуствовали су како Јагодинци, тако и бројни туристи, а сви су имали исту жељу: здравље и мир у свету.У данима после дочека 2023. године, настављен је музички програм на тргу. Поред уличних свирача, наступале су групе “Кулисе” и “Шкарт бенд”, као и бубњар Жиле Тричковић.Све ово било је својеврсно загревање за оно што јагодинску публику очекује на градском тргу за дочек Православне Нове године, 13. јануара у 22 сата и 45 минута. Тада ће наступити Кики Лесендрић и “Пилоти”, који ће одржати бесплатан концерт за све љубитеље њихове музике, а и тада ће, тачно у поноћ, бити приређен величанствени ватромет.Покровитељ “Јагодинске новогодишње чаролије” је Скупштина града Јагодине.

Галерија фотографија

Коментари
0
134

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 10 - 2 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже