најактуелније:

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

03.Октобар 2022
Српска делегација на сафарију по египатској пустињи

Током свог једнонедељног боравка у Шарм Ел Шеику, српска делегација од 144 људи, имала је прилику да оде на сафари по египатској пустињи. Поприлично висока температура од скоро 40 степени очигледно није сметала туристима из Србије, који су уживали у сваком сегменту ове јединствене авантуре. Том приликом, они су се, са марамама на глави због песка, возили квадовима по пустињи, а уједно су и јахали камиле и посетили бедуинско село где су имали прилике да се друже и упознају са људима који ту бораве, као и да осете јединствену атмосферу која влада у овом делу Египта.У делегацији је било људи различитих професија, а сви су истакли да је искуство које су доживели јединствено и незаборавно, те и да су се одлично провели.

„Први пут сам овде у Египту. Феноменално је, баш је супер организација“, рекао је Саша Николић, пољопривредник из села Добра Вода.

„Овдашњи туризам је на завидном нивоу. Био сам у Хургади 2011. године у сопственој режији, али први пут на оваквом путовању. Одушевљен сам, овде је цела екипа“, истакао је Саша Ристић, пољопривредник из села Коларе.

„Дошли смо овде да видимо како они живе, какви су услови. Свака част и све похвале за организацију. Екстра је било, јако сам задовољан, као и сви остали чланови екипе –рекао је Зоран Јанковић, пољопривредник из села Добрић код Шапца. „Ово је изванредно. Утисак је предиван и непоновљив. Иако смо сви окупани у зноју, искуство је пердивно. Невероватни су утисци које ћемо понети одавде. Начин на који локална самоуправа, на челу са Драганом Марковићем Палмом, води рачуна о својим грађанима и о нама здравственим радницима, прави је и врло оригиналан. Изнели смо огроман терет у протекле две и по године. Нећемо стати на томе, али велика је част и задовољство што све ово можемо да доживимо и видимо“, рекао је др Александар Илић, помоћник директора Опште болнице у Јагодини и шеф одељења Трансфузиологије.

"Дивни су људи, као и цео овај догађај. Путовање је савршено од прве до последње тачке. Први пут боравим у пустињи и фасцинирана сам пејзажом и свиме што је око нас, као и људима који живе овде. Свако путовање је један културни развитак. Све што видите, утиче на развој културе: други људи, обичаји, навике. Прожимамо се на овај начин и за мене је ово један леп догађај“, рекла је Зорица Стојиновић, в.д. директора Центра за културу „Светозар Марковић“ у Јагодини.“, рекао је Милан Раонић, новинар РТВ Пинк.

Остали чланови делегације такође су похвалили организацију сафарија, али и целокупног путовања, те су изразили жељу и наду да ово искуство поново доживе.

Галерија фотографија

Коментари
0
163

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 7 * 1 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже