најактуелније:

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

22.Септембар 2022
У Скупштини града Јагодина одржана конференција за новинаре поводом одласка српске делегације у Египат

Председнк Скупштине града Јагодина Драган Марковић Палма на позив гувернера Јужног Синаја водиће у Египат здравствене раднике, привреднике, пољопривреднике, свештенике, политичаре и новинаре. Делегација, чије путовање плаћају донатори, у Шарм Ел Шеику ће боравити од 25.септембра до 2. октобра ове године. -Говор председника Србије Александра Вучића на Генералној скупштини Уједињених нација био је импресиван и тај говор је показао да Србија само жели да се поштује међународно право. Ја очекујем да неки са тог највећег светског политичког скупа бар промене став према Србији, пре свега то очекујем од оних у Европској унији. Желим да се захвалим као председник Јединствене Србије, народни посланик и председник Скупштине града Јагодине председнику Србије Александру Вучићу на борби и храбрости. Очекујем и да се мало смањи притисак на Србију по питању увођења санкција Русији, јер санкције нису и неће допринети да рат у Украјини престане и да нам не дирају свету српску земљу Косово и Метохију. Бољу и јаснију поруку Александар Вучић није могао да пошаље, али чини се да се неки праве да не чују. Србија никада неће да се одрекне својих пријатеља, а они други нам нису непријатељи, али имају неке своје интересе. Србија има свој интерес и не седи на две столице, него седи на српској столици и сви у Србији треба да подрже председника Србије Александра Вучића у његовој борби за очување државних и националних интереса и сви треба да станемо иза председника Србије. Никада нам није било потребније јединство него данас. Србија жели да што пре стане рат у Украјини - изјавио је председник Скупштине града Јагодине Драган Марковић Палма на конференцији за новинаре у Скупштини града Јагодини.

У Шарм Ел Шеику, у Јужном Синају у Египту боравиће 144 – члана делегација из Србије на челу са председником Скупштине града Јагодине Драганом Марковићем Палмом. Организатор овог путовања је Скупштина града Јагодине, а цео трошак сносе донатори. У делегацији су здравствени радници из 25 здравствених установа широм Србије, привредници, пољопривредници, свештеници Српске православне цркве, политичари и новинари.-Ово је шести пут како водимо делегације од 140 до 160 људи у Египат. До сада смо увек ишли у Хургаду у регији Црвено море, а сада први пут идемо у Шарм Ел Шеик, у регију Јужни Синај и то на позив гувернера Јужног Синаја Халета Фуде, који нас је позвао још у јануару, а ми смо већ у фебруару одговорили да ће делегација доћи септембра или октобра. И ово путовање као и сва до сада платили су донатори, а овај пут највећи донатор је из Београда, а ја желим да се захвалим свим донаторима без којих оваква путовања не би била могућа. Најбројнији у делегацији су здравствени радници из 25 здравствених установа широм Србије, а ради се о људима који су спасили много живота не само за време короне, него то свакодневно раде. На пут иде велики број здравствених радника из Београда, јер са њима имамо одличну сарадњу и за пацијенте из Јагодине су увек врата отворена у свим здравственим установама у Београду. Резултат наших путовања је довођење великог броја инвеститора захваљујући којима Јагодина има данас већи извоз од увоза и запослен је велики број радника у тим фабрикама, које су дошле у Јагодину након наших путовања. На ово путовање водимо и пољопривреднике зато што је Египат земља која увози велики број пољопривредних производа и наш циљ је да се што више наших пољопривредних производа извози у Египат. На пут иду и свештетници Српске православне цркве који ће посетити Коптску православну цркву у Шарм Ел Шеику, а политичко – привредни део ће имати више састанака - рекао је Марковић и нагласио да је циљ и овог путовања да се традиционално пријатељство између Србије и Египта претвори у што већу економску сарадњу.

Делегацију чине здравствени радници из Клиничког центра Србије, ГАК “Народни фронт”, Института за кардиоваскуларне болести “Дедиње”, Клиничко болничког центра “Драгиша Мишовић”, Универзитетске клинике у Тиршовој, Института за здравствену заштиту мајке и детета, Института за онкологију, Института за ортопедију “Бањица”, Клиничког центра Војводине, Клиничког центра Крагујевац, Клиничког центра Ниш, општих болница у Јагодини, Крушевцу, Краљеву, Параћину, Ћуприји, Домова здравља Чукарица, Јагодина, Параћин, Ћуприја, свештеници Српске православне цркве намесништва Беличког, пољопривредници, привредници, политичари и новинари више српских редакција.На конференцији за новинаре говорили су и неки од чланова делегације. Власник фирме Тестерал из Јагодине Милован Видојевић је рекао да је Јагодина један од неколико градова у Србији где је већи извоз него увоз и управо овакве посете разним државама на неколико континената доприносе већој пословној сарадњи.Власник предузећа Елек-Гарић из Јагодине Мића Гарић је истакао да је ово путовање велика шанса за привреднике да на другом континенту покушају да остваре добар посао и захвалио се Драгану Марковићу Палми што води рачуна о јагодинској привреди.У делегацији је велики број здравствених радника.-Сва путовања су имала туристички, едукативни и сазнајни карактер и здравствени радници из целе Србије су имали прилику да путују са нама. Тако смо посетили болнице у Аустрији, Италији, Немачкој, Русији, Грчкој да видимо како наше колеге тамо раде – рекао је директор Дома здравља др Дарко Милетић.-Више година уназад су запослени у нашој болници имали прилику да путују у организацији локалне самоуправе и Драгана Марковића Палме како би проширили своја знања и видике. Захвалио бих се у име свих запослених у болници на овом путовању - нагласио је помоћник директора Опште болнице у Јагодини др Владимир Недељковић.-Ово путовање је доказ да се још увек рад и труд цене. То је симбол захвалности за све оно кроз шта је здравство прошло протекле две године пандемије. Драго ми је што град подржава младе и нашу будућност – казала је докторка Службе ургентне медицине др Марина Недељковић.-Хвала председнику Марковићу што је препознао труд медицинских радника и поклонио нам ово путовање. Ја први пут идем на једно овакво путовање – рекла је медицинска сестра у Служби трансфузије Далиборка Живић.Свештеник Српске православне цркве Александар Радосављевић је нагласио да је Египат земља православног монаштва и тамо се налазе најдревније светиње хришћанства тако да ће ова посета допринети да свештеници још ревносније служе Богу и својој цркви.Представник Сточарске задруге ,,Овчари035“ и Асоцијације удружења одгајивача оваца Србије Мирослав Тасић из Новог Ланишта је рекао да ће покушати да у Египту направи договор око извоза јагњећег меса.

Конференцији за медије присуствовали су и градоначелник Јагодине Ратко Стевановић, начелник Поморавског округа Горан Милосављевић и шеф одборничке групе Српске напредне странке у Скупштини града Јагодине и народни посланик Никола Радосављевић.

Галерија фотографија

Коментари
0
291

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 10 * 0 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже