најактуелније:

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

30.Април 2020
Настављена подела хуманитарне помоћи социјално угроженим лицима

Од када је уведено ванредно стање због епидемије корона вируса, Скупштина града Јагодине и Центар за социјални рад ангажовали су се како би помогли свим суграђанима. Наиме, они су припремили хуманитарне пакете који садрже прехрамбене и хигијенске производе, а око 6500 је до сада подељено како по граду, тако и по селима која припадају јагодинској општини. Са акцијом се наставило и током претходне седмице. Овај пут приоритет имају суграђани који су социјално угрожени: они који се налазе на списку Центра за социјални рад, који имају ниска примања или их немају уопште, који током ове ситуације немају никога ко би им помогао, као и породице са више деце,  рекла је Бисерка Јаковљевић, директорка Центра за социјални рад у Јагодини.

„Око 4500 породица је примило пакете. Град се труди да испоштује све категорије становништва и да свако добије ту врсту помоћи. Циљ је да волонтери обиђу све и да свима поделе помоћ. Они су свакодневно на терену, ангажовани су од стране града и раде под наџором Центра за социјални рад. Веома добро се сналазе на терену, имају довољно искуства у раду са грађанима и они немају никакве примедбе на наше волонтере. Овим путем им се захваљујем што су учествовали и били са нама током целе ванредне ситуације“, рекла је Јаковљевић.

На терену посебно импресионира љубазност волонтера. Они су уз грађане од почетка ванредног стања: како кроз уручивање пакета, тако и  кроз разговор о њиховој ситуацији и потребама које имају током овог периода.

„Ученица сам Прве техничке школе од почетка ванредног стања. Сви смо активни и ту смо да би помагали старијима и онима којима је помоћ најпотребнија“, рекла је Анђела Митровић.

„Долазимо до најудаљенијих села. Доносимо им пакете. Увек смо ту за њих. Имају помоћ при куповини, као и бесплатан превоз. Град им је све то обезбедио. Људи су заиста задовољни и имају само речи хвале“, рекла је волонтерка Драгана Стефановић.

Пакети са прехрамбеним садржајем и средствима за хигијену су преко потребни, а много више прија брига града, кажу корисници Центра за социјални рад.

„Без речи сам и одушевљена. Ово сам и очекивала од нашег града. Живим са сином, станујемо приватно и не радим нигде, тако да ми ова помоћ пуно значи“, рекла је једна госпођа.

„Живим сама, а ћерка и муж су ми умрли. Има још добрих људи. Хвала Драгану Марковићу Палми, граду, Вама и Центру за социјални рад. Значиће ми све поготово сада у овој ситуацији“, биле су речи једне госпође по примању пакета. 

„Живим од социјалне помоћи, а муж ми је непокретан. Живимо како морамо. Ништа драже него када знате да нисте сами. Ствар је у томе да неко мисли на вас“, напоменула је једна корисница помоћи.

Достава хуманитарних пакета трајаће све док ванредно стање буде било на снази.

Галерија фотографија

Коментари
0
190

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 10 - 0 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже