најактуелније:

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

29.Април 2020
Подела хуманитарне помоћи соцојално угроженим лицима

Скупштина града Јагодине и Центар за социјални рад у претходном периоду поделили су више од 6000 пакета хуманитарне помоћи за време ванредног стања. Акција је настављена и хуманитарни пакети се сада уручују социјално угроженим лицима и породицама са више деце:

„Спремили смо прехрамбене и хигијенске пакете. Ове пакете добиће људи који су на евиденцији Центра за социјални рад, који су најугроженији, а који до сада нису примили овакву врсту помоћи од почетка ванредног стања. Трудили смо се да обухватимо све категорије угрожених грађана. То су лица старија од 65 година која имају или немају примања, она чија деца се не налазе на нашој територији, лица која су болесна, они грађани који имају више деце и они најугроженији корисници социјалне помоћи, којима је помоћ у овом тренутку најпотребнија. Молим све грађане да остану у својим кућама, да буду стрпљиви. Сви који треба да добију пакете добиће их, трудимо се да дођемо до сваког од њих“, рекла је Бисерка Јаковљевић, директорка Центра за социјални рад у Јагодини.

Младе волонтере корисници ове врсте помоћи добро су упознали у претходном периоду. Сви су похвалили њихову ангажованост, љубазност и посвећеност. Они су истакли да им је велико задовољство што могу да доставе пакете онима којима су потребни:

„Ми већ месец и по дана радимо са тим старијим људима. Причамо са њима свакодневно. Јако нам је драго што смо део једне овакве организације. Људи су пресрећни, презадовољни и кажу да им стварно чинимо услугу“, рекла је волонтерка Николина Михајловић.

Корисници помоћи истакли су да им пакети много значе.

„Први пут сада примамо ову врсту помоћи. Хвала вам пуно, задовољни смо. Значиће и мени, али и мојој жени и нашој деци којих има троје“, рекао је један господин.

„Ово је веома леп гест, поготово сада у овом времену какво је сада. Живим са мужем који нигде не ради и два детета“, рекла је једна госпођа током примања пакета.

„Живим од социјалних примања. Много значи када стигне ова помоћ и када дођу ови млади људи. Свака част граду који мисли на нас“, истакао је један господин.

На градском подручју пакети помоћи делиће се и данас.

Галерија фотографија

Коментари
0
157

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 8 * 6 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже