најактуелније:

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

15.Април 2020
Други дан поделе васкршњих пакета у Јагодини

Више од 3000 васкршњих доставиће град Јагодина и Центар за социјални рад свим грађанима и мештанима околних села којима су најпотребнији. Током другог дана поделе на терену је велики број волонтера, а садржај тих прехрамбених пакета задовољиће укусе и најпробирљивијих грађана:

„Град је обезбедио 3200 пакета који ће бити подељени ових дана. То су ускршњи пакети са храном, животним намирницама и папирном галантеријом. То су веома добри пакети које ће првенствено добити наши грађани који имају 65 година, који не могу да излазе због забране кретања, који живе сами, који немају децу или ближе сроднике да се о њима старају и они који болују од хроничних болести и који су самим тим најугроженија категорија становништва у овом периоду. Град Јагодина  је обезбедио да ради и кол центар 24 сата дневно. Углавном сви који су позвали кол центар су добили пакете, с тим што се ту пролази кроз једну стручну процедуру Центра за социјални рад тако да се трудимо да пакете добију људи којима је помоћ најпотребнија. Поред тога, пакете ће добити они који имају четири или више деце и најугроженији становници нашег града. Ова додела ће бити још данас и сутра. Јуче смо углавном поделили све пакете по селима. Данас ће првенство имати град и сутра ћемо поделити још пакета. Наравно, нећемо током празника да узнемиравамо грађане, али зато ћемо се потрудити да подела буде до четвртка, тако да молимо вас да останете у својим кућама и да поштујете забрану кретања да би сачували своје здравље. На терену имамо пуно волонтера. Мислим да је у овом тренутку преко 100 волонтера на терену који вредно раде. Сви ресурси града су на располагању грађанима и трудимо се да живот у граду учинимо што нормалнијим“, рекла је Бисерка Јаковљевић, директорка Центра за социјални рад у Јагодини.

Грађани Јагодине који су добили васркршње пакете задовољни су њиховом садржином. Они су истовремено похвалили и ову акцију града Јагодине, али младе људе који су се укључили у акцију:-Имам ту једну комшиницу која ми доноси оно што ми је потребно. Ово ће ми сигурно добро доћи у овим данима када су празници. Кад вам неко да нешто, то је добро, зар не? Време у изолацији проводим читајући књиге и гледајући телевизију –рекла је једна госпођа по примању пакета.

„Хвала свима вама што нам помажете, поготово нама самохраним мајкама. Три детета имам и сама са њима живим. Хвала председнику Драгану Марковићу Палму и вама који сте ово донели“, биле су речи једне госпође.

„Врло сте услужни и захваљујем се за све. Поштујем уредбе Владе Републике Србије и тако ћу до краја да радим“ рекао је један господин који је примио пакет помоћи.

„Ја сам веома захвалан и ово никада нећу да вам заборавим. Још једном захваљујем Градској управи и Центру за социјални рад, али и Кризном штабу и вама посебно, што сте нашли слободно време да нас обиђете. Ја имам 86 година, а моја супруга 84 и сами живимо овде у стану. Већ смо једном добили пакет прошлог месеца, сада други пут и много смо захвални“, рекао је један пензионер.

Подела васкршњих пакета вршиће се и сутра, а за њих није потрошен ниједан динар из буџета града Јагодине, већ су они  обезбеђени посредством донатора.

Галерија фотографија

Коментари
0
165

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 7 + 2 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже