најактуелније:

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

13.Април 2020
Почело паковање ускршњих хуманитарних пакета у Јагодини

Јагодински волонтери на почетку ове седмице били су ангажовани на истовару робе која је пристигла за паковање ускршњих хуманитарних пакета које ће град Јагодина и Центар за социјални рад наредних дана достављати становницима којима је помоћ најнеопходнија. Реч је о 3300 хуманитарних пакета пре свега прехрамбеног садржаја.

„Од почетка ванредног стања Кризни штаб у Јагодини је одмах почео са конкретним деловањем тако да смо истог дана оформили кол центар и ангажовали преко 70 волонтера. Ангажовао их је град Јагодина у сарадњи са Центром за социјални рад. Кол центру се дневно обрати између 250 и 300 људи. То су пензионери од преко 65 година са нижим пензијама и они чија се деца не налазе на територији града Јагодине, али и они којима је потребна помоћ волонтера у виду куповине основних животних намирница и лекова. Град Јагодина је до сада у сарадњи са Центром за социјални рад поделио више од 3000 прехрамбених и хигијенских пакета породицама и пензионерима са мањим примањима, онима који имају преко 65 година и свим породицама које се налазе на списку Центра за социјални рад. Поделићемо око 3300 ових ускршњих пакета на територији града Јагодине и сеоским месним заједницама. Важно је да је председник Скупштине града Јагодине Драган Марковић Палма обезбедио донаторе тако да се ниједан динар неће потрошити из буџета града Јагодине за ускршње пакете. Они садрже преко десет прехрамбених производа, а ту ће се наћи јаја и фарбе за јаја, зато што нам предстоји један од најрадоснијих хришћанских празника Ускрс. У њима су и прехрамбени, сухомеснати производи, али и кафа, со, шећер и остале животне намирнице“, рекла је Марија Јовановић, помоћница градоначелника Јагодине.

Град Јагодина је овом акцијом потврдио да мисли на све структуре становништа. Следи подела ускршњих пакета, а волонтери ће стићи до свих места где је помоћ потребна, а на грађанима је да буду дисциплиновани и одговорни: како према себи, тако и према другима.

Галерија фотографија

Коментари
0
159

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 9 + 9 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже