најактуелније:

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

09.Април 2020
Ускоро специјалне дозволе за кретање за грађане Јагодине

Скупштина града Јагодине и Центар за социјални рад већ четврту недељу спроводе акцију поделе помоћи особама које су у изолацији: како због пандемије корона вируса, тако и због своје болести.  Она је намењена особама старијим од 65 година које не смеју да излазе, социјално угроженим особама, болесним лицима и онима којима нема ко да помогне. Поменуте установе, у сарадњи са младим волонтерима на терену, деле пакете који садрже храну, хигијенске производе, заштитне маске и рукавице. Дневно се подели више стотина пакета по градовима и околним селима, а до сада је подељено око 3000 њих. За грађане Јагодине ускоро ће бити уведене и новине.

„Постоји могућност да се издају пропуснице за грађане који имају потребу да се крећу ван забране кретања. То су пре свега људи који се брину о болесним и старијим лицима која имају преко 65 година.  До пропуснице се долази тако што се поднесе захтев Центру за социјални рад у Јагодини личним доласком у установу или електронским путем на:  jagodina.csr@minrzs.gov.rs. 

У захтеву је изричито потребно написати име и презиме подносиоца захтева, ЈМБГ, адресу, функцију коју обавља и број телефона. Такође, потребно је нагласити и зашто је таква пропусница потребна, као и релацију, датум и час када је потребно да особа изађе напоље током забране кретања. Потребно је доставити очитану личну карту и одговарајућу лекарску документацију за лице коме се пружа помоћ. Ми захтев потом предајемо Градској управи. Градска управа се затим обраћа Министарству и када буде била добијена та сагласност, Град ће позвати лица која су добила пропуснице и издати им потврду да се крећу и током полицијског часа Јаковљевић, директорка Центра за социјални рад у Јагодини.

Млади волотери истакли су да им је задовољство што могу да помажу старијим лицима на овај начин и у овој ванредној ситуацији.

„Драго ми је да могу да помогнем старијим лицима јер им је помоћ потребна у овом тренутку“, биле су речи волонтерке Анђеле Обреновић.

„Утисци са терена су позитивни и задовољство ми је да помажем старијим људима у овој ситуацији“, рекао је волонтер Лазар Пајић.

Особе које су примиле помоћ истакле су да су задовољне пакетима, љубазношћу младих волонтера и бригом коју град Јагодина води о њима.

„Пуно ми значи ова помоћ пошто сам инвалид једне врсте и немам никаква примања. Осим волонтера и града Јагодине нема ко да помогне. Захваљујем се председнику Скупштине града и Центру за социјални рад“, рекао је један господин током примања помоћи.

„Ова помоћ је стигла у прави час за нас немоћне. Помаже ми комшилук, а деца тренутно нису са мном. Хвала председнику и граду Јагодини на бризи“, биле су речи једне пензионерке.

„Захваљујем се овој деци и то не могу никада да им заборавим“, рекла је једна госпођа.-Позвала сам за помоћ због деце највише. Хвала вам од срца на помоћи. Све је супер, а за маску вам посебно хвала, баш ми је била потребна“ –изјавила је једна суграђанка.

Расподела пакета биће настављена док буде трајало ванредно стање, а на грађанима је да у овом тренутку буду дисциплиновани, остану код својих кућа јер на тај начин брину о себи, али и о другима.

Галерија фотографија

Коментари
0
230

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 3 - 1 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже