најактуелније:

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

31.Март 2020
Град Јагодина наставио са поделом хуманитарних пакета

Уредбом Владе Републике Србије, особе старије од 65 година не смеју да излазе напоље због епидемије корона вируса, те су оне у свакодневној изолацији. Како не би остале без основних животних намирница током ванредног стања које је тренутно на снази у нашој земљи, Скупштина града Јагодине и Центар за социјални рад покренули су акцију пружања помоћи у виду хуманитарних пакета који се састоје од прехрамбених и хигијенских производа. Дневно се подели више од 100 пакета, а они су намењени особама старијим од 65 година, социјално угроженим лицима, болесним особама и онима о којима нема ко да брине у овом тренутку:

„Доста људи је до сада примило пакете, како у граду, тако у селима. Молимо све људе који до сада нису примили помоћ, који су угрожени током ванредног стања и који имају неку потребу да нам се јаве на добро познате телефоне. Волонтери су на терену онолико колико дозвољава уредба о кретању. Град је спремио више стотина пакета. То су веома добри пакети хране и хигијенских средстава. Председник Драган Марковић Палма је дао иницијативу да се нашим најугроженијим грађанима помогне, али и да се дезинфикују улице у граду и селима, а све са циљем да се град одбрани од заразе и како би се живот учинио функционалнијим“, рекла је Бисерка Јаковљевић, директорка Центра за социјални рад у Јагодини.

У спровођењу акције, доста помажу и млади волонтери, који су свакодневно на терену и који обилазе домове и у најудаљенијим селима како би доставили помоћ, на чему су им Скупштина града Јагодине и Центар за социјални рад веома захвални:

„Ово је трећа недеља како радимо и како помажемо старијим људима. На идеју да се прикључим акцији дошао сам јер имам код куће баку и деку и знам колико је њима тешко и колико су у овој ситуацији немоћни. Утисци са терена су поприлично добри и драго ми је што све ово има добрих резултата“, рекао је волонтер Филип Јевремовић.

Пензионери су у свакодневној кућној изолацији и поштују мере које је донела Влада Република Србије. Подела хуманитарних пакета много значи, истакли су сви они који су примили помоћ.

„Много ми значи, стварно, што мисле на све пензионере, поготово оне болесне“, рекла је једна госпођа.

„Љубазни су сви. Ја стално гледам на телевизији како носе помоћ. Пуно ми то значи сада када не могу да излазим“, истакла је једна пензионерка из Јагодине.

„Пуно вам хвала што сте се сетили. Хвала Скупштини града и вама. Живим сам, немам никога. У кући сам, не излазим, морају мере да се поштују“, биле су речи једног господина коме је пакет уручен.

„Ова акција је одлично организована. Тако би требало да буде свуда“, рекла је једна пензионерка приликом уручивања пакета.Из обе установе истичу да ће акција трајати докле год то буде било потребно.

Галерија фотографија

Коментари
0
178

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 0 * 6 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже