најактуелније:

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

25.Март 2020
Подељена помоћ мештанима неколико јагодинских села

 

Скупштина града Јагодине и Центар за социјални рад настављаљу са пружањем помоћи лицима старијим од 65 година, онима који су болесни, социјално угрожени и онима који у овом периоду ванредног стања немају никакву помоћ и не смеју да излазе напоље. Ове две институције, у сарадњи са око 100 волонтера, деле грађанима Јагодине, али и мештанима околних села, хуманитарне пакете који садрже прехрамбене производе и средства за хигијену, што је у овом тренутку свима њима неопходно. У среду, 25. марта, помоћ је подељена мештанима села Црнче, Сиоковац, Деоница, Рибник и Буковче. Из Центра за социјални рад истичу да пакета има довољно за све.

„Ови пакети су веома добри зато што садрже прехрамбене производе и програм хемије. Тешки су преко 10 килограма и један је довољан за целу породицу, а може да траје и неколико дана. Ми ћемо наставити са поделом ових пакета и до краја недеље поделићемо преко 2000 пакета. Све они који нису добили пакет, а имају потребу за њим, молимо их да буду стрпљиви. Уколико имате потребу обратите се нашем кол центру који ради 24 сата дневно. Сви ресурси града су упошљени да би се ова подела што пре завршила. Радимо све што нам уредба о кретању дозвољава. Запослили смо 100 волонтера који су константно на терену. Хвала њима што су вредни, што раде сваког дана и што не питају до када је њихово радно време. Оно што знамо јесте да до 17 часова морају да се врате кући. Једно лице из Јагодине заражено је корона вирусом. Том лицу је само у личној карти пребивалиште у Јагодини. Иначе, дужи временски период је боравило у Италији. Чим је прешло границу, урађена му је анализа. Потвђено је да је заражен и одмах је то лице пребачено на инфективно одељење у Ћуприју. Оно није имало контакта са грађанима Јагодине“ , рекла је Бисерка Јаковљевић, директорка Центра за социјални рад у Јагодини.

Млади волонтери са пуно ентузијазма обилазе град и околна села, уручујући том приликом пакете људима који су се пријавили за њих.

„Пуно нам значи што можемо да им учинимо у овом тренутку. Они су сада у веома тешкој ситуацији“ рекла је Николина Михајловић, једна од волонтерки.

„Они сада не смеју да излазе напоље и верујем да им је драго што можемо колико-толико да им помогнемо“, рекла је Јелена Стаменковић, такође волонтерка у овом пројекту.

Мештани којима се уручује помоћ захвални су на одличној организацији и приликом уручивања, истакли су да се придржавају свих прописаних мера.

„Оперисала сам оба кука, а имам и притисак. Живим сама, видите где. Хвала вам пуно. Овако, завршавам посао око стоке и време проводим у кући“, рекла је једна од мештанки.

„Изоловани смо. Не идемо ни по пензију. Ова помоћ нам сада много значи“ –изјавила је једна госпођа.

„Хвала граду и председнику на овој помоћи. Сви се секирамо како ћемо да прођемо“, биле су речи једног старијег брачног пара који због новонастале ситуације не сме да излази напоље.

„Морамо да испоштујемо и придржавамо се свега онога што нам је речено како на радију, тако и на телевизији“, рекао је један господин коме је помоћ уручена.

„Од самог почетка нисам излазио. Ја волим да возим бициклу, али сад је она слободна, не возим је уопште. Имам доста стоке и углавном сам кући. Слушам радио и гледам телевизију. Опасна је ова болест.“, рекао је један мештанин.

Подела хуманитарних пакета у граду и селима вршиће се и наредних дана колико год буде за тим било потребе.

Галерија фотографија

Коментари
0
112

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 4 + 8 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже