најактуелније:

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

29.Март 2011
Завршен Фестивал „Дани комедије“

Уручењем награда најбољим оставрењима у недељу је у Јагодини завршен 40-ти јубиларни фестивал „Дани комедије“. И ове године позоришна публика погледала је седам такмичарских представа по избору селекторке Ане Тасић. Одлуке стручног жирија о бројним фестивалским наградама, саопштила је Мирјана Карановић, председница жирија.

Награда „Миодраг Петровић Чкаља“ за најсмешнију представу по оцени публике додељена је представи „ПР или потпуно расуло“ Установе културе „Вук Караџић“ из Београда. Награда „Мија Алексић“ за најбољу представу по оцени стручног жирија додељуна је представи „Пут око света“ Бранислава Нушића у копродукцији Крушевачког позоришта и Фестивала „Дани комедије“, у режији Југа Радивојевића. Три равноправне награде за најбоља глумачка остварења и статуете „Ћуран“ уручене су Милораду Мандићу за улогу Јованче Мицића у представи „Пут око света“ , Драгану Петровићу Пелеу за улогу Веселог у представи „Живот у тесним ципелама“ и Милени Дравић за улогу Мод у представи „Харолд и Мод“.

Статуета „Ћуран“ за најбоље редитељско остварење уручена је Југу Радивојевићу за представу „Пут око света“.

Награда „Никола Милић“ за најбољу епизодну улогу уручена је Анастасији Мандић за улогу Луси у представи „Не знам шта је секс, али питање је одговор“.

Награда за најбоље младе глумце уручене су Катарини Марковић за улогу Френчи у представи „Не знам шта је секс, али питање је одговор“ и Данини Јефтић за улогу Роз у представи „Харолд и Мод“.

Награда за костимографију се додељена је Јелени Стокући за представу „Пут око света“, а награда за сценографију Ненаду Бркићу за прередставу „Живот у тесним ципелама“.

Специјална награда жирија, који је ове године радио у саставу председница Мирјана Карановић, Славенко Салетовић, редитељ и Саша Торлаковић, глумац, додељена је Петру Пјеру Рајковићу за кореографију у представи „Пут око света“.

Најзначајнија нагрдаа “Дана комедије”, “Златни ћуран за животно дело”, првог дана Фестивала уручена је драмском писцу Душану Ковачевићу.

Награде овогодишњим најбољим остварењима уручивали су професионални глумци који потичу из Јагодине, а који су своје ангажмане пронашли у позориштима широм Србије, па и света.

Јубиларни 40-ти фестивал “Дани комедије” у Јагодини завршен је традиционално 27. марта на Светски дан позоришта, а затворили су га глумци Градског позоришта Јагодина са представом “Рањени орао или смеју ли девојке допустити пробу пре брака” у адаптацији и режији Велимира Митровића.

Коментари
0
475

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 1 * 10 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже