најактуелније:

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

21.Март 2011
Почели Дани комедије

У Јагодини су синоћ почели 40-ти јубиларни „Дани комедије“, један од најзначајнијих позоришних фестивала у земљи. „Дане комедије“ отворио је драмски писац Душан Ковачевић, који је овогодишњи лауреат најзначајније фестивалске награде „Златни ћуран“ за животно дело.

Прве такмичарске вечери у званичној конкуренцији представили су се глумци крушевачког и јагодинског позоришта са текстом „Пут око света“ по тексту Бранислава Нушића. Главне улоге у представи додељене су Милораду Мандићу Манди, Љиљани Стјепановић, Милији Вуковићу, а у представи учествује и четворо јагодинских глумаца: Мирослав Дебељаковић, Тања Махмутовић, Александар Антић и Марија Дебељаковић.

Према одлуци селекторке Ане Тасић, током предстојећих седам дана позоришној публици представиће се глумци Позоришта „Бошко Буха“, Народног позоришта из Ниша, „Звездара театра“, Народног позоришта из Кикинде, Београдског драмског позоришта и Установе културе „Вук Караџић“ из Београда. Фестивал ће традиционално бити затворен 27. марта на Светски дан позоришта, када ће лауреатима бити уручена фестивалска признања, а ван конкуренције публици ће се представити глумци Градског позоришта из Јагодине. Такмичарске представe оцењиваће и стручни жири у састaву: Мирјана Карановић, председница жирија, Славенко Салетовић, редитељ и Саша Торлаковић, драмски уметник из Јагодине, члан Народног позоришта из Сомбора.

Коментари
0
439

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 4 * 6 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже