најактуелније:

КУЛТУРНА ДЕШАВАЊА

27.Јул 2021
Наставља се традиционална манифестација “Јагодинско културно лето”

Манифестација „Јагодинско културно лето“ одржава се већ 16. годину заредом. Својим програмом до сада никога није разочарала, а тако је и било и протекле седмице када су одржана два рок концерта и једна дечија представа. У строгом центру града наступила је група „Освајачи“, а у излетишту „Поток“ изведена је представа „Тужно паче“ позоришта „Театрић“ из Београда, а вече касније, у центру града група „Нењ деал“ из Бора одржала је енергични рок концерт.

Спекатакуларним бесплатним концертом на Градском тргу у Јагодини протекле среде, „Освајачи“ су потврдили свој статус једне од најпопуларнијих рок група у нашој земљи. Фронтмен Звонко Пантовић Чипи истакао је пред почетак концерта да су у Јагодини увек били лепо дочекани и да се радују дружењу са публиком у овом граду:-Ми волимо своју публику, а у Јагодини нисмо дуго свирали иако нисмо далеко, али стално смо на путу. Ево ту смо после сигурно 10 година. Знамо да нас људи овде воле и да ће уживати уз наше песме, тако да очекујем леп концерт. Нама је увек било добро овде. Овде имамо пуно пријатеља и осећамо се као код куће –рекао је фронтмен бенда пред почетак концерта.У публици је било људи различитих старосних доби, а сви су видно уживали у извођењима добро познатих песама као што су „Крв и лед“, „С ким чекаш дан“, „Пронађи ме“ и многих других. Они су наступили на новој бини коју је град Јагодина купио специјално за овакве прилике прошле године, али коју није имао прилике да користи због пандемије корона вируса и забране окупљања.

Саставни део “Јагодинског културног лета”, поред концерата извођача народне и поп-рок музике, сваке године су и дечије представе. Оне се изводе на отвореном, на летњој сцени излетишта “Поток”. Прва представа изведена ове године је “Тужно паче” позоришта “Театрић” из Београда. Ова позоришна трупа не наступа први пут у Јагодини – и увек јој се радо враћа:-Невероватна је количина радости због тога што играмо представу, али и иста количина среће што играмо баш овде пред овим младим и оним мало старијим Јагодинцима. Годинама овде гостујемо и имамо фантастичну сарадњу са Културним центром “Светозар Марковић” и градом Јагодином. Више пута смо овде играли различите представе овде на летњој сцени и увек се ја лично обрадујем због тога, као и цела моја екипа. Била је језива година за све нас у области културе, али идемо напред –рекао је глумац Миљан Прљета, који у представи игра деду Патка и петлића Пелета. Поред њега, у представи играју и Сандра Јанковић, која игра тетку и учитељицу, као и Мирољуб Турајлија, који игра пачета Пају. За режију је била задужена Бојана Тушуп. У публици је било малишана различитих генерација, али и оних старијих, који су уживали у представи, после које су глумце наградили громогласним аплаузима.

Група „New deal“ из Бора одушевила је протекле недеље бројну јагодинску публику извођењима свима добро познатих домаћих и страних рок хитова. Ово није био њихов први наступ у Јагодини, а како су нам рекли – радују се сваком доласку у овај град:-Једва смо чекали да поново станемо на бину и да имамо ту размену емоција са људима. То је једна генијална ствар. То је оно што смо чекали све ово време. Ово је јако леп град и увек се лепо осећамо овде –рекла је Александра Стојановић, вокална солисткиња.

Манифестација “Јагодинско културно лето” наставља се и ове седмице. У суботу, 31. јула са почетком у 21 час, у излетиштту “Поток” наступиће трио “Балканске жице”. У недељу, 1. августа, на Градском тргу у Јагодини, са почетком у 21 час, концерт ће одржати Дејан Цукић и “Спори ритам бенд”. Оба догађаја бесплатна су за све посетиоце. Организатори су Културни центар “Светозар Марковић” и јагодински Спортски савез, а покровитељ је Скупштина града Јагодине.

Галерија фотографија

Коментари
0
270

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 6 + 3 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже