најактуелније:

КУЛТУРНА ДЕШАВАЊА

19.Септембар 2019
Отворен седми Фестивал „Аниматор фест“ у Јагодини

У Културном центру „Светозар Марковић“ у Јагодини отварен је 7.Фестивал ,,Аниматор фест“, након чега је уследио први део такмичарског програма прве категорије који подразумева филмове деце до 15.година. Потом је на платоу Културног центра одржан концерт групе ,,Квазартет' и коктел добродошлице. Свему овеоме, као увертира за овај фестивал претходила је изложба илустрација и анимација Иве Ћирић у галерији Културног центра. На фестивалу има доста занимљивих дешавања почев од радионице ,,Отомани лабораторија' Роберта Паганелија и Андреа Мартињони , као и други део такмичарског програма прве категорије кога чине филмови деце до 15 година. Најпре је одржан први део такмичарског програма друге категорије који обухвата филмове деце од 15 до 18 година, а потом и први део такмичарског програма треће категорије који обухвата филмове за децу и младе (професионална остварења).

У Алтернативном културном центру у Јагодини биће отворена изложба ,,Смрт мајке Југовића', аутора Михајла Дудаша, а предвиђен је концерт групе ,,Џем од јагода“. Трећег дана фестивала на програму је радионица Отомани лабораторија, трећи део такмичарског програма прве категорије који подразумева филмове деце до 15 година и други део такмичарског програма друге категорије који обухвата филмове од 15 – 18 година. Биће одржана и радионица ,,Флипманија“ Факултета уметности у Нишу коју ће водити Анита Крстић и Миљана Раденковић, као и други део такмичарског програма треће категорије кога чине филмови за децу и младе (професионална остварења).

За викенд је планирано свечано затварање фестивала и додела награда, где ће фоајеу Културног центра бити одржана конференција за новинаре и пројекција награђених филмова у сали Културног центра.

Фестивал ,,Аниматор фест” се одржава под покровитељством Министарства културе и нинформисања Републике Србије и града Јагодине, а у организацији Културног центра ,,Светозар Марковић”.

Коментари
0
201

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 6 * 8 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже