најактуелније:

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

04.Септембар 2023
У школама „17. октобар“ и „Бошко Ђуричић“ у Јагодини реновирани спортски терени

Нова школска 2023/2024. година почела је у свим школама у Србији као  и у школама у Јагодини. Начелник школске управе у Јагодини Живота Старчевић пожелео је свим ученицима, родитељима и просветним радницима срећан почетак нове школске године..Он је истакао да су Министарство просвете, Школска управа, али и локалне самоуправе током лета припремили све школе за почетак нове школске године: како на пољу инфраструктуре, тако и када је и наставни процес у питању.

„У школи „17. октобар“ је пресвучена потпуно нова асфалтна подлога за читаво двориште и спортске терене. Тако је урађено и у школи „Бошко Ђуричић“. Тако су сређене и све остале основне и средње школе, не само у Јагодини, него и у читавом Поморавском округу. Урадили смо доста и око тога да у ову школску годину ученици уђу максимално растерећено. Ми смо са школама, директорима и наставницима разрадили смернице које је Министарство просвете дало свим основним школама, тако да ће ученици прве недеље кренути растерећеније. Неће наставници одмах кренути са предавањима, неће одмах тражити од ученика да усвајају нова знања, већ ће са ученицима кренути да разговарају о темама и стварима које се од њиховог највећег интересовања. Радиће такозване радионице, отвараће дискусије са ученицима. Осим тога што ће то бити један растерећенији почетак школске године, ми смо схватили да са ученицима морамо додатно развијати способност комуникације, разумевање и поштовање другачијег мишљења, али и поштовања свог личног. Та комуникација и дискусија је нешто на чему ћемо радити са децом и у оквиру новог наставног предмета „Врлине и вредности као животни компас“. У данашње време, када су и врлине и вредности на удару, неки желе да их измене драстично у вредности које нису у складу са традицијом. Једноставно, деци је потребно да знају шта је то породица, које су вредности дискусије, поштовања других, различитости, другачијег мишљења и тако даље“, рекао је Старчевић. 

Школе које имају обогаћен једносменски рад у Поморавском округу  имаће више часова физичког васпитања током ове школске године.

„У Јагодини су то школе „Милан Мијалковић“ и „Љубиша Урошевић“ у Рибару. Наравно да ћемо са тим наставити јер сматрам да су физичке активности, спорт и игра нешто што је јако важно за позитиван и добар развој личности сваког детета. Не само личности, већ и за физички и телесни развој наше деце“, рекао је Старчевић.

Основним школама „Бошко Ђуричић“ и „17. октобар“ у Јагодини реновирани су већ постојећи спортски терени, тако да су они сада добили ново рухо – на велику радост запослених, а највише деце која проводе доста времена на њима: како због часова физичког васпитања, тако и рекреативно.

„Сви смо срећни што су терени и школско двориште сређени. Школа је позната као школа која постиже добре спортске резултате. Из наше школе је потекао Горан Максимовић, али и сада актуелна Сара Лозо. Ми ћемо још боље и орније да постижемо спортске резултате. Ово је за читаву школу и све запослене велики успех“, рекла је Биљана Милановић, директорка ОШ „17. октобар“ у Јагодини.

„Заиста смо одушевљени овим пројектом. Хвала локалној самоуправи на овако дивним теренима Нама, професорима физичког васпитања олакшава само извођење наставе. Одушевљени смо и ми, а колико видите и деца“, рекао је Душан Милојевић, професор физичког васпитања у ОШ „17.октобар“ у Јагодини.

„Ја не кријем своје задовољство што деца могу играти на оваквим теренима. У име њих и своје име захваљујем се свима који су смогли снаге и урадили ове терене. Ови терени ће се користити максимално. Ја сам пожелео ученицима да што више „табају“ по овим теренима и играју. Овде ће сви бити победници сви они који се баве спортом. Неће бити победници они који дају више  голова и кошева, него они који буду имали што више разумевања. Не треба да виде у саиграчу да виде противника, него суиграча. Тако ћемо победити и вратити безбедност у школе и у друштво. Мото овог данашњег спортског дана је „Фер плеј у школи, спорту и животу“. Треба да одгајамо младе људе у добре људе“, рекао је Зоран Марковић, директор ОШ „Бошко Ђуричић“ у Јагодини.

Галерија фотографија

Коментари
0
54

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 4 * 6 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже