најактуелније:

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

13.Јул 2023
У Скупштини града обележена градска слава Петровдан

У Скупштини града Јагодине, обележена је градска слава Петровдан, празник посвећен Светим апостолима Петру и Павлу.

У присуству свештенства, челника града, представника војске, правосуђа, полиције, директора јавних предузећа и одборника обављено је сечење славског колача. Овогодишњи колачар одборник странке ,,Бунт-Права Србија“ у Скупштини града Јагодине Душан Марковић колач је предао начелници Градске управе за финансије Гордани Јовановић.

Свештенство беличког намесништва је упутило грађанима Јагодине и руководству града речи подршке у циљу даљег развоја и напретка града.

„Ова слава служи управо зато да се, поред свих наших способноси и воље да учинимо најбоље, помолимо Господу, да нас благослови, да сав тај наш труд учини смисленим јер када је нешто у Богу могуће онда је и стварно могуће“, рекао је у својој беседи архијерејски намесник белички Александар Гајић.

Челници града и одборници Скупштине града Јагодине честитали су грађанима Јагодине градску славу.

„На овај дан упућујемо молитве Господу Богу и нашим заштитиницима Петру и Павлу да нас у будућности заобилазе несреће какве су се догодиле а то су поплаве током маја и јуна, да помогнемо грађанима да санирају огромне штете какве нису забележене на нашој територији. Такође желим да наши заштитници подрже развој града као што је то било до сада, да отварамо нова радна места и побољшавамо стандард грађана“, рекао је градоначелник Јагодине Ратко Стевановић.

„Ја бих желео свим грађанима Јагодине да честитам славу, да им пожелим да се ова 2023.године више не понови јер смо имали веома тешку ситуацију везану за поплаве, да су мештани неколико наших села имали озбиљне проблеме и озбиљно су угрожене куће и инфраструктура. Желим да поручим свима да направимо једно јединство међу свим грађанима Јагодине, да заједно учествујемо у борби против оваквих ствари али и да сви заједно трасирамо бољу будућност нашег града“, поручио је шеф одборничке групе СНС у Скупштини града Јагодине и народни посланик Никола Радосављевић.

„У овим тешким данима који су нас задесили најбитније је јединство, јединство на политичкој сцени, јединство међу нашим суграђанима, да пребродимо све оно што је у овој години, надам се, иза нас. Прошлу славу смо дочекали у берићету и срећи, ову дочекујемо са мало тужнијим темама због поплава. Надамо се да ће наредна година бити берићетна, да ће бити година успеха, година напорног рада за наше Јагодинце – истакао је овогодишњи колачар Душан Марковић.

„Мени је изузетна част што ћу наредне године бити колачар. Посебна је прилика да на овај дан пожелимо да наш град настави са континуираним развојем као и до сада. Да се још брже развија, да се отварају нова радна места, да се деца рађају, да се води рачуна о будућности као и о прошлости и традији. Јагодина је позната по томе да чува прошлост и традицију јер се тако чува будућност за наше нове нараштаје“, казала је колачар за наредну годину Гордана Јовановић.

„Користим прилику да у име Градског одбора СПС-а честитам грађанима Јагодине и 52 села славу Петровдан. Честитам и свима који овај празник славе као крсну славу. Поручио бих испред коалиције која води овај град успешно већ дужи низ година, да ћемо наставити да радимо у интересу грађана јер као што је познато политика ове коалиције, на челу са Драганом Марковићем Палмом, је да буџет троше грађани а не политичари“, нагласио је потпредседник Градског одбора СПС-а Драган Богдановић.

„Као одборник ПОКС-а хтео бих да честитам свим грађанима Јагодине славу града, а новом колачару све најбоље у животу у нади да ће у град Јагодину доћи што више инвестиција како страних тако и домаћих за добробит свих грађана Јагодине“, рекао је одборник ПОКС-а у Скупштини града Јагодине Горан Јеличић.

Петровдан је обележила и црква Светих апостола Петра и Павла у Јагодини.

Галерија фотографија

Коментари
0
107

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 7 + 5 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже