најактуелније:

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

27.Јун 2023
Скупштина града Јагодине наградила најбоље ученике основних и средњих школа

Скупштина града Јагодине новчаним наградама је, у понедељак, наградила најбоље ученике основних и средњих школа у Јагодини. Дипломе и новчане награде добила су 104 ученика која су освојила једно од прва три места на међународним и републичким такмичењима током ове школске године.

За освојено прво место на међународном такмичењу ђаци су добили  50.000 динара, за освојено друго место 40.000 динара, за треће место 30.000 динара, за освојено прво место на републичком такмичењу 20.000 динара, за друго место 15.000 динара и за треће место 12.000 динара, а за укупан успех ученика 10.000 динара.

Председник Скупштине града Јагодина Драган Марковић Палма је рекао да на основу броју становника Јагодина има најуспешније ђаке у Србији. 

„Честитао бих ђацима, њиховим родитељима, учитељима, наставницима, професорима који су радили са децом. Исправићемо један пропуст а то је да Градско веће донесе одлуку да стимулишемо и наставнике и професоре чија су деца постигла овако високе резултате. Скупштина града већ годинама награђује ђаке и то је њихова прва зарађена плата у животу. То дете се трудило да учи и да сутрадан буде академски грађанин а то није лако. Сигуран сам да је најтеже родитељима да раде са децом јер они су и запослени а отворићемо још три, четири фабрике да се запосле сви који желе да раде. До короне смо слали децу на море и мораћемо поново да уведемо ту праксу. Ја не желим да одем из овог града, хоћу да живим са вама, моја породица и ја. Желим да свако од вас буде срећан човек. Упорност, рад и труд дају резултат. Сада када нас је задесила поплава, заједно смо са нашим коалиционим партнерима, Српском напредном странком били на терену. Обишли смо више од 50 кућа и помоћи ћемо максимално колико можемо. Обезбедићемо и донаторе како би помогли поплављенима и то ће кренути следеће недеље. Добићемо помоћ и од државе а помоћи ће и локална самоуправа. Учинићемо све да се последице поплава санирају. Локална самоуправа је обезбедила за све ђаке који септембра полазе у први разред по 10.000 динара. Ја имам петоро унучади, њих четворо заслужује да добије признање али нико није на том списку јер ми ово радимо за сву децу која постижу високе резултате. У нашем граду за децу имамо клизалиште, ски  стазу, Аква парк, недавно је отворен затворен базен који ће користити ђаци док је напољу хладно и неће морати да иду у Параћин или Поточац, а град ће плаћати у име родитеља. У Јагодини се прави нов Културни центар, најлепши од Београда до Ниша. Имаће 600 места и требаће нам још две године да га направимо. Ми смо град туризма, индустријски центар, спортски град и град културе. Ми се боримо и истрајаћемо у томе да будемо најбољи. Замолио бих децу да што мање буду на друштвеним мрежама јер је то највеће зло 21.века. Желим деци да се лепо проведу на летњем распусту. Читајте, учите, слушајте родитеље, учитеље, наставнике и професоре“, рекао је Драган Марковић Палма обраћајући се присутним ђацима, родитељима и наставницима.

У име награђених, обратило се неколико ученика.

„Ова награда нам пуно значи јер је један од доказа да знање и марљивост неће остати непримећени. Награда нам такође представља подстрек да убудуће уложимо још више труда у ширење свог знања и да стремимо још бољим резултатима“, рекла је ученица јагодинске Гимназије Милица Лукић.

„Велика је част примити награду за најбоље ученике и велика ми је част што сам био део моје школе ,,Вук Караџић“ из Глоговца. Захвалио бих се свим наставницима, родитељима и локалној самоуправи на свој помоћи коју нам прижају. Знање које смо стекли је моћ којом отварамо врата будућности. Желим свима успешан наставак школовања“, казао је ученик ОШ ,,Вук Караџић“ у Глоговцу Огњен Грујић.

„Трудићемо се да оправдамо поверење које сте нам указали данас. Жеља нам је да сваке године на овом месту буде све већи број ђака и да се ова традиција никада не прекине“, истакао је ученик ОШ ,,Рада Миљковић“ Михајло Миладиновић.

Похвалнице и новчане награде најбољим ђацима уручили су председник Скупштине града Јагодине Драган Марковић Палма, градоначелник Јагодине Ратко Стевановић, заменица председника Скупштине града Снежана Вукашиновић, начелник Поморавског округа Горан Милосављевић, начелник Школске управе у Јагодини Живота Старчевић, народни посланик и одборник СНС Никола Радосављевић,   заменик градоначелника Јагодине Иван Стаменковић, као и директори основних и средњих школа са територије Јагодине.

Галерија фотографија

Коментари
0
139

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 0 * 10 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже