најактуелније:

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

05.Јун 2023
Током боравка делегације на Халкидикију организована свечана вечера за гиниса

У посети Грчкој, тачније првом прсту полуострва Халкидики, боравила је најбројнија делегација икада у Европи. Хиљаду и двеста људи из 49 градова и општина Србије, предвођених председником Скупштине града и председником Јединствене Србије Драганом Марковићем Палмом било је смештено је у Ханиотију, а свечана вечера је организована у величанственом објекту ,,Наутилус Палас" у Неа Моудании. Улазак Драгана Марковића Палме у велику салу био је повод за свих 1200 људи из Србије да устану и аплаудирају.

,,Ово је најбројнија делегација у Европи. Никада се није десило да је неко негде одвео 1200 људи из своје земље у једну страну државу. И то јесте за Гинисову књигу рекорда. Ми ово радимо већ 17 година и сви знају да је то 99 посто моја заслуга, да се обезбеде донатори", рекао је Марковић обраћајући се присутнима прекидан честим аплаузима.

,,Ми смо последњих 17 година водили грађане Србије, а најбројнији су увек били Јагодинци, у Аустрију, Грчку, Италију, Русију, Француску, Немачку, Египат и са сваког путовања смо доводили инвеститоре и запошљавали наше грађане. И за ово, као и сва досадашња путовања, обезбедили смо донаторе који су све платили, а један од донатора је Јединствена Србија. Ова делегација не само да је најбројнија, већ је и најхетерогенија и ту су и студенти и привредници и пољопривредници и здравствени и просветни радници и свештеници Српске православне цркве и бајкери. Наставићемо то и даље да радимо и већ сада најављујем за крај августа и почетак септембра нови одлазак у Грчку, а у новембру у Египат", рекао је Марковић који је и почасни конзул Грчке у Србији.

Председник Јединствене Србије обраћајући се присутнима на свечаној вечери, осврнуо се на актуелну ситуацију у нашој јужној покрајини Косову и Метохији.

,,Сведоци смо насиља које се у континуитету спроводи над Србима на Косову и Метохији. Позивам све странке и позиције и опозиције да се ујединимо око овог најважнијег националног питања. Ми из Јединствене Србије, а сигуран сам и остале странке владајуће већине никада нећемо дићи руку у парламенту да Косово и Метохија буде независна држава", закључио је Марковић.

Овој свечаној вечери присуствовали су и посланици Јединствене Србије у Скупштини Србије Живота Старчевић, Ђорђе Косанић, Дејан Манић и Дејан Игњатовић, начелник Поморавског округа и председник СПС за Јагодину и Поморавски округ Горан Милосављевић, почасни конзули Србије у Бугарској Митко Селаков и Анастасија Росенова Селакова такође почасни конзул Србије у Бугарској, као и велики број грчких и српских привредника. За добро расположење побринули су се и победници музичког серијала ,,Никад није касно" Бејхан Рамов из Северне Македоније и Бојана Бајрактаревић из Србије уз оркестар Владана Алемпијевића и Саше Богосављевића.

У објекту, за који је Марковић рекао као да је хотел са 7 звездица, играло се и српско коло које такође може својом масовношћу да конкурише за Гиниса.

Галерија фотографија

Коментари
0
102

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 6 - 3 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже